iPhone 15 kommer med USB-C

Med en mus på foden

(Foto: Califor Design)

De fleste mennesker med en laptop bruger pegepladen nedenfor tastaturet til at styre markøren på skærmen.

Mange andre foretrækker – som jeg – at have en computermus i hånden, fordi den giver en bedre kontrol og flere funktioner end en pegefinger på en berørings-følsom plade.

Mus findes i utallige varianter, farver og størrelser. Nogle er små og oplagte til undervejs. Andre er superlette og hurtige til spil. Og så findes der de særligt ergonomiske udgaver, hvor rullehjulet f.eks. kan være afløst af en kugle.

Jeg har dog kun meget sjældent ses computermus, der styres ved hjælp af brugerens fod. De er oplagte til handicappede uden arme eller med lammelser af overkroppen.

Men de kunne måske også være interessante for folk, der sidder mange timer hver dag foran deres pc. Det ville aflaste håndled, og med begge hænder på tastaturet endnu hurtigere skriverier.

(Foto: Califor Design)

Opfinderne af den nye Foot Mouse – Califor Design – lader alle muligheder stå åbne.

Den første version af Foot Mouse har standard-funktionerne med venstre og højre klik plus et hjul til at scrolle med. Andre features som f.eks. genvejs-knapper kan eventuelt tilføjes.

Califor forestiller sig at venstre og højre kliktast betjenes af brugerens tæer. Drejehjulet aktiveres med undersiden af foden og/eller ved at de-aktivere begge kliktaster.

Selve pladen, som foden hviler på, har Califor hentet hjælp til fra professionelle sko-designere, der kender alt til optimale såler og fodens bevægelses-mønstre og -muligheder.

Resultatet er et konkavt design, der skal passe til alle størrelser fødder. Foot Mouse kan således betjenes både af venstre eller højre fod, lange, brede, korte og smalle ”bagpoter.”

Califors Foot Mouse har vundet en pris i den internationale Red Dot Design konkurrence, men mangler nu at finde en fabrikant, der kan markedsføre og sælge den i stor stil….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 15 kommer med USB-C