Superlet med superskærm

Farlige apps på Facebook

(Foto: Pixabay / Pexels)

 

Meta, der er moderselskabet bag Facebook, har udsendt en advarsel om, at mange brugere kan have logget ind på det populære sociale medie via farlige apps.

De pågældende apps tilbyder, at man kan klikke ind på Facebook direkte fra dem, men undervejs stjæler de brugernavn og passwords.

Meta har i første omgang udsendt advarslen til en million Facebook brugere, men langt flere kan være ramt. Hvor mange ved ingen.

Ifølge Meta har man fundet over 400 af de skadelige apps, der er bygget til at indsamle informationer om Facebook brugere.

App’ene har man kunnet downloade fra Google Play butikken eller Apples App Store. Det er ikke sikkert, at alle disse apps er blevet fjernet i mellemtiden.

Hvis du har modtaget denne advarsel, gælder det om at ændre dit Facebook password så hurtigt som muligt. (Foto: Facebook)

Langt de fleste af de skadelige programmer er rettet mod forbrugere og omfatter bl.a populære kamera apps, VPN services, horoskop apps eller værktøjer til fitness og motion.

App’ene kræver typisk, at man skal logge ind med Facebook for at få adgang til deres mere avancerede features.

Der findes også varianter af de farlige apps, som skal forsøge at narre virksomheder. Dem finder man f.eks. bag navne som ”Meta Business”, ”FB Analytic”, ”Ads Business Knowledge” eller ”Very Business Manager.”

De mennesker, der har modtaget Metas alarm, bliver bedt om at ændre deres Facebook kodeord med det samme. Så vil problemet være løst, medmindre de fortsætter med at bruge de farlige apps.

Meta anbefaler samtidig, at andre Facebook brugere, som har mistanke om, at deres konti kan misbruges, også skifter passwords….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Superlet med superskærm