Danmark sprudler ikke med ideer

Nu ringer Google ind

https://mikeshouts.com/google-pixel-7-and-pixel-7-pro-phones-preorder/

Helt som forventet var Googles store nyhed i går, at Pixel telefonerne kan købes i Danmark. Nu har vi ventet i seks år, så det er på høje tid.

Google lægger ud med sine to nye toptelefoner Pixel 7 og Pixel 7 Pro, der dukker op i danske butikker fra torsdag den 13. oktober. Desuden kommer den lidt ældre Pixel 6a som Googles udspil i den billigere prisklasse.

Pixel mobilerne vil være en dejlig fornyelse af det danske mobilmarked, fordi Google har sine egne løsninger og ikke bare sender nok en Android telefon på markedet.

Det vil også være tilfældet med Pixel 7. Især ser kameraerne spændende ud med bl.a. mulighed for at zoome ind 30 gange uden nævneværdige forstyrrelser i billedet.

https://mikeshouts.com/google-pixel-7-and-pixel-7-pro-phones-preorder/

Pixel 7 og 7 Pro rummer Googles egen Tensor G2 processor og en særlig sikkerhedschip, der skal gøre det meget svært at hacke eller genbruge telefonen.

Google hævder også, at Pixel 7 telefonerne via kunstig intelligens kan stoppe næsten alle uønskede opkald som f.eks. spam eller sælgere.

Det bliver spændende at se, om den filtrering virker, for teleselskaberne har vel også indflydelse på, hvilke telefon-opkald der slippes igennem og hvilke ikke.

Endelig er Pixel 7 og Pixel 7 Pro de første smartphones på markedet, der kører med næste generation Android – nummer 13 i rækken.

Googles nye Pixel 7 og 7 Pro kan optage videoer i 4K kvalitet og med 60 billeder i sekundet. (Foto: Google)

Pixel 7 modellen måler 155,6 gange 73,2 gange 8,7 mm. Den har et 6,3 tommers OLED display i Full HD+ og med 90 Hz billed-opdatering. Gemt bag ridsefast Gorilla Glass Victus.

Pixel 7 er større med sin 6,7 tommers skærm med hurtig billed-opdatering på 120 Hz. Denne telefon måler 162,9 gange 76,6 gange 8,9 millimeter.

Kameraerne hos Google har fået en helt ny Super Rez Zoom, der giver 8 gange forstørrelse på Pixel 7 og 30 gange på  Pro.

Når man zoomer ind digital, skal billed-kvaliteten være lige så god, som hvis fotos var taget med en optisk zoom.

https://mikeshouts.com/google-pixel-7-and-pixel-7-pro-phones-preorder/

Ejere af Pixel 7 Pro har tilmed muligheden for at komme helt tæt på deres motiver. Zoom-linsen har nemlig en integreret Macro Focus funktion, der tilbyder HDR+ kvalitet helt inde på tre centimeters afstand fra motivet.

Google har altid været dygtig til at indbygge software i sine Pixel telefoner, som kan presse utrolige ting ud af deres kameraer, der ellers ikke ser så imponerende i rene hardware specifikationer.

Det gælder også Pixel 7, der bl.a. har en feature til at skære uønskede ting ud af et billede, man har taget – f.eks. en person.

Man kan også gøre billeder skarpe med en ny Photo Unblur funktion, der f.eks. også virker på gamle billeder. Dertil kommer en Cinematic Blur feature, som give ens video-optagelser et mere biograf-lignende look.

Rent konkret kommer Google Pixel 7 med to kameraer på ryggen – Pro modellen med tre. Hoved-objektivet på Pro’eren er på 50 megapixel og suppleres af en 48 MP tele og en 12 MP vidvinkel.

Ret enestående er Googles udnyttelse af sin Assistent til stemmestyring af telefonerne. Den udnyttes bl.a. til automatisk at foreslå emojis, der er relevante til emnet i en sms eller mail, ligesom man kan søge på emojis med stemme-kommandoer.

Google har også en unik funktion, der kan oversætte og f.eks. nedskrive en telefon-samtale, der føres på et andet sprog. Selvom denne feature skal kunne arbejde med en masse sprog, er dansk desværre ikke med fra begyndelsen.

Den lille udgave af Pixel 7 har et batteri på 4.355 mAh og den store et på 5.000 mAh. De skal kunne sikre en spilletid på 72 timer på en opladning.

De nye Pixel telefoner skal være “vand-afvisende”, men Google fortæller ikke, om de f.eks. lever op til IP68 standarderne. (Foto: Google)

Begge Pixel 7 telefoner er bygget i aluminium fra 100 procent genbrug. Også de andre materialer i mobilerne som f.eks. plastik er i meget høj grad genanvendt.

Topmodellen Pixel 7 Pro skal koste 7.000 kroner. Den almindelige Pixel 7 med 8 GB RAM og 128 GB lager betaler man 6.000 kroner for. Billigst er Pixel 6a til 3.700 kroner.

Farverne, man kan vælge imellem, er Obsidian (dybsort), Lemongrass (lysegrøn) og Snow hvid.

I første omgang vil man udelukkende kunne købe Google telefonerne hos enten Elgiganten eller Telia. Senere vil Google forsøge at udvide det danske forhandlernet….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark sprudler ikke med ideer