Øretelefonerne måler din puls

Danmark sprudler ikke med ideer

(Foto: Pixabay / Pexels)

Danske politikere plejer at elske at sole sig i, at vores lille land er et af de mest innovative og fornyende i verden. Danskerne ligefrem sprudler med nye ideer.

En ny analyse fra World Intellectual Property Organization (WIPO) får dog Danmark sendt ned på Jorden igen. Vi rangerer nemlig kun som nummer ti i verden. Efter vores nabolande Sverige, Tyskland og Finland.

I sin nye 2022 Gobal Innovation rapport har WIPO undersøgt forholdene i 132 lande verden over. Undervejs har analytikerne bl.a. vurderet vigtige områder som teknologi, uddannelses-niveau, infrastruktur, kreativt output, hvor avanceret markedet er osv.

(Infografik: Statista.com)

Den gode nyhed er, at WIPO konkluderer, at innovationen stadig blomstrer i mange lande og i en række sektorer, selvom Corona pandemi og finanskrise har gjort sit til at dæmpe rigdommen af ideer. Især er det gået tilbage på områder som miljø og den offentlige sundhed.

For 12. gang i træk ligger Schweiz helt i top i innovation. USA lander på andenpladsen med Sverige lige efter.

Årets store vinder er Sydkorea, der er hoppet fra rang 10 i 2020 til sjette-pladsen i 2022.

Kina er nu nummer 11 lige efter Danmark på tiende-pladsen. Kineserne lå som nummer 17 i 2018 og hoppede op i position 14 i 2020….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øretelefonerne måler din puls