LG viser super-tv på 136”

Mobilernes kapløb skærpes

Xiaomi 12T Pro. (Foto: Xiaomi)

De store smartphone fabrikanter fortsætter med at konkurrere voldsomt på processor-hastighed, hurtig batteri-opladning og kameraer med flere og flere pixels.

I de seneste par måneder har det været OnePlus, der tog føringen på det danske marked med sin 10T model. Den har markedets stærkeste motor og lader batteriet hurtigere op end konkurrenterne.

Motorola har også blandet sig i førergruppen. Det samme har Apple med sine nye iPhone 14 Pro modeller.

I dag dukker så Xiaomi op i overhalingsbanen. De nye Xiaomi 12T og 12T Pro telefoner har samme kraftige Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor som topmodellerne fra OnePlus og Motorola, men ser ud til at have endnu bedre kameraer.

Hoved-salgs-argumentet for Xiaomi 12T Pro er kameraet, der er på ret utrolige 200 megapixel. Præcist som Motorolas Edge 30 Ultra flagskib.

Xiaomis nye 12T mobiler har et 6,67 tommers AMOLED display med Full HD+og en billed-opdatering på 120 Hz. Pro modellens skærm byder også på Dolby Vision. (Foto: Xiaomi)

 

Nu er mange billedpunkter – pixels – ikke det eneste saliggørende på et kamera, men Xiaomi har samtidig forbedret sin i forvejen glimrende foto-software med kunstig intelligens.

Desuden rummer hoved-objektivet på Xiaomi 12T Pro en 1/1,22 tommers billedsensor, hvilket er meget stor for en smartphone.

Via software kan Xiaomi kombinere de mange pixels til at skabe større billedpunkter, der skal give bedre billeder under dårlige lysforhold, hurtigere fokusering og meget klare fotos.

Samtidig kan Xiaomi integrere en portræt-funktion med to gange zoom i samme billed-sensor uden at miste detaljer.

Det betyder samtidig, at Xiaomi 12T Pro – meget usædvanligt for prisklassen – kan spare et separat teleobjektiv. Ud over den enorme hovedlinse får man en ultra vidvinkel på ret beskedne 8 megapixel og en makro til nær-optagelser på 2 MP.

Lillebror Xiaomi 12T må nøjes med et hovedkamera på 108 megapixel, hvilket er flot på en mobil til 4.500 kroner. De to andre objektiver er identiske med Pro modellens.

Xiaomi 12T. (Foto: Xiaomi)

 

Den ”almindelige” 12T må også køre med MediaTeks Dimensity 8100 Ultra, der er en smule svagere end Pro modellens Snapdragon 8+ Gen 1 motor.

Begge telefoner har til gengæld samme OLED skærm på 6,67 tommer og hurtige 120 Hz i billed-opdatering. Den eneste forskel i displayet er, at Xiaomi 12T Pro har Dolby Vision.

De nye Xiaomi smartphones rummer store batterier på 5.000 mAh, der begge kan oplades meget hurtigt med 120 watt via kabel. Med andre ord kan batteriet fyldes op fra 0 til 100 procent på 20 minutter.

I Danmark bliver Xiaomi 12T Pro lagerført i en variant med 12 GB RAM og 256 GB lager. Den skal koste meget konkurrence-dygtige 5.999 kroner.

Som nævnt fås lillebror 12T til 4.499 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager.

Begge varianter kan købes i farverne sort, sølv og blå. Telefonerne vil være til salg fra den 17. oktober….

Hovedkameraet på Xiaomi 12T er på hele 200 u megapixel. Det rummer en Samsung Isocell HP1 billedsensor, der er så ny, at Samsung endnu ikke er begyndt at bruge den i sine egne Galaxy S telefoner. (Foto: Xaomi) The main camera module is built around Samsung’s Isocell HP1 200-MP image sensor

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG viser super-tv på 136”