Stedet med flest danske film

Skrivemaskinen lever

(Foto: Freewrite)

Da jeg som pur-ung 18-årig gik til optagelses-prøve på Journalisthøjskolen i Aarhus og straks kom ind ved første forsøg, skyldtes bl.a. min trofaste rejse-skrivemaskine.

Det var tiden før laptops, og min mekaniske skrivemaskine var det mest trendy, man kunne få dengang. Elegant, let, strømlinet og knaldrød. Mærket Olivetti.

Jeg ved ikke, hvor mit røde skrivelyn er endt siden da, men jeg kom straks til at tænke på den, da jeg modtog en e-mail om den nye Freewrite Alpha.

(Foto: Freewrite)

Den må være det nærmeste, som man kommer til en skrivemaskine anno 2022. Den har først og fremmest et rigtig godt tastatur, hvad bestemt ikke er dagligdag på moderne laptops.

Dernæst mangler Freewrite Alpha en stor farveskærm, der kan forstyrre ens koncentration. I stedet er der et tre-liniers LCD display i display, hvor man kan se, hvad man netop har tastet ind.

Netop online forstyrrelser som en email eller en social media notifikation er den væsentlige årsag til, at folk ikke får deres breve, dokumenter, rapporter og stile færdig til tiden.

(Foto: Freewrite)

Ifølge en analyse fra University of California Irvine tager det i gennemsnit 23 minutter at komme tilbage til fokus, selvom forstyrrelsen kun tager få sekunder.

Selvfølgelig har man moderne tekstbehandlings features, som bestemt ikke fandtes på min gamle Olivetti:  Slette / tilføje, fortryde, indsætte, stavekontrol osv.

Det indbyggede skrive-program er kompatibelt med Microsoft Word, og man kan nemt synkronisere via Wi-Fi og et lager i skyen, hvor man kan lægge sine dokumenter. Selve Alpha maskinen har en intern hukommelse til en million A4 sider.

Freewrite Alpha har desuden et ergonomisk design og et batteri, der sikrer op til 100 timers skriverier på en opladning. Den foregår helt moderne via et USB-C stik.

Størrelsen på skrivemaskinen anno 2022 er 320 gange 215 gange 18 mm. Vægten er 850 gram – altså lettere end selv den letteste laptop.

Ikke underligt, at den nymodens skrivemaskine er blevet et hit på iværksætter portalen Indiegogo, hvor Freewrite søger finansiering af en storproduktion via Crowd Funding.

Over 940 mennesker har bestilt et eksemplar, der koster 269 dollars eller ca. 2.060 kroner. Dermed er der rejst en kapital på 2,1 millioner kroner, hvilket er 11 gange det ønskede.

Interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar til et beløb, der ligger 22 procent under den senere butikspris. Levering sker dog desværre først i juli næste år….

(Foto: Freewrite)

(Foto: Freewrite)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stedet med flest danske film