Er kameraer ved at uddø?

Luksus på ørerne

 

Gennem mange årtier har britiske Bowers & Wilkins (B&W) stået for nogle af de bedste – og desværre meget dyre – højttalere, man kunne købe for penge.

B&W navnet lyder stadig fornemt i ørerne på Hi-Fi fans – og i de senere år i stigende grad via hovedtelefoner. Ikke kun højttaler-bokse på gulvet.

Det seneste nye på den front er Bowers & Wilkins Px8, som har verdens-premiere i dag. De ligner sig selv på ydersiden. De markante forbedringer er sket indendørs.

B&W praler med, at Px8 har den ”bedste lyd på markedet”. Det betaler man så også for. Med 5.199 kroner placerer de nye hovedtelefoner sig i klasse med de dyreste B&O, når man vi taler om fornem udstråling, materiale kvalitet.

(Foto: Bowers & Wilkins)

De store lydmæssige fremskridt kommer fra en helt ny type drivere – højttaler-enheder. De er  40 millimeter i diameter og fremstillet i let og stærkt kulfiber.

Som i tidligere B&W hovedtelefoner er driver-enhederne placeret, så de hele tiden har den optimale afstand til lytterens ører.

Ifølge fabrikanten giver det en mere fordybende og præcis lydoplevelse med en fin fornemmelse for dybde og instrumenternes placering. Kort sagt skal Px8 være den nye “reference standard for lyd.”

Store ord, der i hvert fald ikke ramte helt ved siden af på Px8’s noget billigere Px7 S2 fra sidste år. Allerede de hørte til markedets allerbedste.

De nye Px8 rummer B&W’s egen digitale signal processor (DSP), der gør det muligt at afspille streamet musik i 24 bit kvalitet.

B&W Px8 er som udgangspunkt trådløse via Bluetooth. Med i pakken følger dog også USB-C kabel og en ledning med 3,5 mm jackstik, så hovedtelefonerne f.eks. kan forbindes direkte til en Hi-Fi forstærker. (Foto: Bowers & Wilkins)

Dertil kommer, at B&W hovedtelefonerne nu kan arbejde direkte sammen med flere streaming-tjenesters egne apps. Det gælder bl.a. Tidal, Deezer og Qobus.

Den integrerede aktive støjreduktion (ANC) er den samme som i lillebror Px7 S2. Her fungerer den fremragende med sine seks mikrofoner – to til at opfange baggrunds-støj, to til tale og to til at overvåge drivernes output.

B&W fortæller, at man har flyttet de to mikrofoner til tale og håndfri telefoni en smule for at forbedre stemme-kvalitet og reducere baggrundsstøj.

Den anden store forbedring i Px8 ligger i Bowers & Wilkins materiale-valg. Selve stellet er f.eks nu i tryk-støbt højkvalitets aluminium.

Desuden er ørepuderne i nappa læder kranset af memory foam, der hjælper med at bibeholde den optimale tilpasning til brugerens ører og hoved.

B&W lover op til 30 timers spilletid på en opladning, men glemmer at fortælle, om det er med støjreduktionen tændt eller slukket. Dertil kommer, at en 15-minutters kvik-optankning kan give syv timers ekstra musik-nydelse.

Som udgangspunkt er Px8 trådløse via Bluetooth. Med i prisen følger dog også USB-C kanrl og en ledning med 3,5 mm jack-stik, så man kan koble hovedtelefonerne direkte i en Hi-Fi forstærker og få analog lyd i stedet for digital….

Bowers & Wilkins Px8 fås i sorte eller lysebrune farver hos Hi-Fi Klubben….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er kameraer ved at uddø?