Her er miljørigtig Chromebook

Hvad med en robot som kæledyr?

(Foto: Jianbo)

Loona er den seneste nye hjemme-robot, der skal kunne erstatte et kæledyr og fungere som hygge derhjemme – f.eks. hos ensomme medborgere.

Robotten er skabt af tidligere ingeniører og animatorer hos filmselskaberne Pixar og DreamWorks. De ved om nogen, hvad digital underholdning kan gøre.

Loona indeholder derfor det nyeste i kunstig intelligens (AI) og sensorer, der kan få robotten til at genkende og reagere på omgivelserne.

(Foto: Jianbo)

Loona har f.eks. ansigts-genkendelse af husets beboere. Den kan reagere på håndbevægelser, stemme-kommandoer og skal sågar kunne registrere, om dens ejere er glade, vrede, trætte eller ked af det.

Loona selv udtrykker sig med sin egen stemme eller animationer på sin egen skærm, der er placeret som robottens ansigt.

Som andre moderne robotter har Loona radar og kamera. De sørger for, at robotten ikke kolliderer med møbler og andre forhindringer på gulvet. Loona undgår også at falde ned, hvis der lige pludselig dukker et trappetrin op.

(Foto: Jianbo)

Endelig kan man via en app bede Loona om at fungere som vagthund, mens ejerne er ude af huset.

Så patruljerer robotten rundt i stuer og værelser både nat og dag – og slår alarm på ejerens smartphone, hvis der sker uventede ting som f.eks. et indbrud eller en brand.

Folkene bag den ”kvindelige” robot kan lade den jage en bold som en hundehvalp eller benytte dens intelligens som en slags digital skolelærer for børn.

(Foto: Jianbo)

Loona har taget iværksætter portalen Kickstarter med storm, hvor dens udviklede har søgt finansiering af en storproduktion via Crowd Funding.

Over 3.700 har indtil videre forudbestemt en Loona til sig selv hos Jianbo. Robotten fås fortsat til en intro-pris fra 299 dollars eller ca. 2.300 kroner.

Hvis man skynder sig, vil Loona blive leveret inden jul inklusive juletøj til robotten og en play-list af julesange, som Loona synger….

(Foto: Jianbo)

(Foto: Jianbo)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er miljørigtig Chromebook