Musik, podcasts og nu lydbøger

Stort billede fra lille æske

(Foto: Inaday)

Inaday fra Taiwan er en af de kinesiske elektronik-fabrikanter, som har et bredt repertoire af gadges på programmet – powerbanks, lamper til mobiltelefoner, hovedtelefoner, mygge-dræbere og nu også video-projektorer i mini-format.

Den nye Tairona pico-projektor er ikke bare kompakt, men lillebitte. Med målene 112 gange 112 gange 28 mm og en vægt på 277 gram kan man let have det store billede med i en lomme.

Helt bogstavelig talt. Inaday Tairona kan nemlig blæse et billede på mellem 10 og 120 tommer op på en væg, en mur eller et lærred.

Ulempen ved Tairona er, at den kræver en del plads for gøre det. Nyheden hører nemlig ikke til den generation af projektorer, som kan placere helt tæt op ad væggen. Snarere tværtimod.

(Foto: Inaday)

Til gengæld kan man også lægge Tairona på gulvet og blæse tv- eller computerspil-billedet op på loftet.

Jeg kunne sagtens forestille mig mange, som ville synes, det var cool at se Netflix over i stedet for foran sig, når de ligger fladt på ryggen i sengen.

Hjertet i Tairona er en Dicp DLP projektor-chip fra Texas Instruments og en RGB LED til at skabe lyset. Den har en typisk levetid på 30.000 timer.

Billedet vises i fin 4K opløsning, men med beskedne 100 ANSI i lysstyrke. Det betyder, at man kun skal bruge projektoren i halv- eller hel-mørke omgivelser. Den leverer ikke power nok til belyste lokaler eller udendørs i dagtimerne.

(Foto: Inaday)

Inaday nyheden kommer med Wi-Fi og Bluetooth, så man kan forbinde projektoren til internet.

Eksterne trådløse højttalere vil også være gode. Alternativt kan man bruge et HDMI ARC kabel til at forbinde f.eks. en soundbar.

Som andre og større projektorer kan Tairona arbejde sammen med apps, der forbinder til Apple AirPlay og Miracast.

Da projektoren kører med Android styresystemet, er mulighederne nærmest uendelige. De kan f.eks. også omfatte spilkonsoller som Sony PlayStation 5 eller Nintendo Switch.

 

Standard ombord i den lille æske er 8 GB hukommelse, Dolby Audio, Google Assistent stemmekontrol, en intern højttaler, hovedtelefon stik og et batteri på 5.600 mAh. Det skal give tre timers spilletid, medmindre naturligvis, at man finder en stikkontakt.

Endelig medfølger en smart Air Mouse, der reagerer på håndbevægelser i luften. Den kan bruges både som fjernbetjening og til styring af f.eks. præsentationer.

Inaday sælger normalt sine produkter via et netværk af importører og distributører verden over.

I dette tilfælde afprøver man imidlertid publikums interesse først ved at udbyde projektoren til Crowd Funding via iværksætter portalen Kickstarter. Det har mange andre også gjort før – bl.a. Philips og Sony.

Interesserede kan forudbestille et eksemplar til en særpris af 389 amerikanske dollars eller ca. 2.950 kroner….

Man kan selvfølgelig bruge loftet i bilen som videoskærm, men kun når bilen er parkeret, hvis chaufføren skal se med. (Foto: Inaday)

Projektoren er så lille, at man sagtens kan tage den med i seng og se videofilmene i loftet. (Foto: Inaday)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musik, podcasts og nu lydbøger