Uret indeholder støv fra Mars

Danmark ok sted at blive gammel

(Foto: Pixabay / Pexels)

Hvis man er senior og står for at blive pensioneret, skulle man ønske sig at bo i Norge. Det er nemlig verdens bedste land at blive gammel i.

Det viser det nye ”Global Retirement Index”, der hvert år udgives af den franske investerings-bank Natixis.

Her han man målt 44 lande på deres livskvalitet for ældre medborgere. Målingerne omfatter både sundheds-sektor, aktiviteter, generelt prisniveau og økonomi i pensions-alderen.

Norge topper 2022 indekset med 81 af 100 mulige points, mens Island og Danmark hører til taberne.

Island lå nummer ét i 2021, men må nøjes med tredjepladsen i år. Danmark har tabt ét enkelt point, men må acceptere at falde fra sjette- til niendepladsen i verden. De enkelte lande ligger dog meget tæt.

I hvert fald ser Danmarks pensionister ud til at have det bedre end de tyske og amerikanske. USA gemmer sig således helt nede på en global 18. plads.

(Infografik: Statista.com)

Tallene fra Natixis er også interessante, når man sætter dem sammen med FN’s statistikker  for lande med mange ældre medborgere over 65 år.

Det er velkendt, at Japan er det land i verden, som har flest indbyggere over 100 år. Faktisk flere end 86.000 i 2021.

Japanerne bliver dog overhalet af lille Monaco i procentdelen af pensionister i den totale befolkning. 36 procent af Monacos 39.000 indbyggere er 65 år eller derover.

Andre sydeuropæiske lande som Italien, Portugal og Grækenland har også rigtigt mange seniorer, men her har gennemsnittet nok ikke lige så let råd til at være gamle som i Monaco.

På globalt plan er 9,6 procent af befolkningerne i dag i pensionist-alderen – og dét antal vokser og vokser år for år på grund af bedre sundheds-systemer.

FN-organet World Health Organization (WHO) spår, at fattige og lande med mellem-indkomst vil levere hjem for 80 procent af verdens gamle mennesker i 2050…

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret indeholder støv fra Mars