Mobilen til gamer-freaks

Uret indeholder støv fra Mars

(Foto: Interstellar)

Hvis du har den mindste interesse i rumfart, astronomi og andre planeter, bør dette nye armbånds-ur være et ”must” for dig. Det indeholder nemlig ægte støv fra Mars.

Urskiven på det nye NASA X Interstellar RED3.721 er et præcist billed af Mars planetens overflade med koordinaterne på Jezero krateret, hvor NASA’s Perseverance rumfartøj landede den 18. februar 2021.

Den mest interessante del af Interstellar RED3.721  er placeret i klokken tre position.

Her sidder et lille vindue, hvor de fleste nok ville forvente at se en dato sådan som i mange andre armbåndsure. I stedet ligger der et lillebitte stykke af en meteorit fra Mars.

(Foto: Interstellar)

Den blev fundet i 2021 i det nordvestlige Afrika. Hvert ur kommer med et certifikat for ægthed af Mars-støvet – udstedt af MSG Meteorites.

Selvfølgelig bliver man også mindet om den vigtige dato og Mars mission på flere andre måder: På siden af uret er datoen for landingen på den røde planet indgraveret.

Tilsvarende har Interstellar på bagsiden af uret en tegning af den faldskærm, som Perseverance Rover brugte til sin landing i det 45 kilometer store Jezero krater.

Bagpå finder man også NASA’s kodebetegnelse ”Dare Mighty Things”. Selve navnet RED3.721 har med Mars at gøre. 3.721 angiver den tyngdekraft, der blev målt på Mars.

Det ser jo meget anonymt ud, men det skal være ægte støv fra Mars. (Foto: Interstellar)

Interstellar har gjort selve urkassen så enkel og diskret som mulig. Køberen kan vælge mellem 316L rustfrit stål eller titanium.

I begge tilfælde lakeret sort for at formidle universets uendelige mørke med den røde planet fremhævet på urskiven.

På urringen kan man læse både Mars’ astronomiske data, men også en selvlysende binær kode. Den afslører ikke kun datoen for missionen, mens også ordene ”7 minutes of terror.”

Det er betegnelsen for de syv minutter, det tog for Perseverance fartøjet fra, det trængte ind i Mars’ atmosfære og, indtil de landede sikkert i krateret.

Urene er vandtætte ned til 100 meter under vand. De kommer med et urglas af safir-krystal, der beskytter billedet fra Mars mod stød og ridser.

Køberen kan vælge mellem urremme af læder, stål eller titanium, alt efter hvilken urkasse man foretrækker.

Interstellar søger i øjeblikket med mega-succes finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo. Her er det ønskede beløb overtegnet mindst 20 gange.

Priserne begynder ved 399 euro eller 2.967 kroner for versionen i rustfrit stål og med et automatisk 8215 urværk fra Miyota. Vil man have det originale Mars-støv med, stiger prisen til 499 dollars eller 3.711 kroner.

Varianten i titanium og et automatiskSellita SW200-1 værk indenbords er noget dyrere. Her starter priserne ved 899 euro eller 6.685 kroner….

Hvis man vil spare penge, kan man også købe uret uden Mars-støv. Så sidder der et NASA logo i beholderen i stedet. (Foto: Interstellar)

Urskivens overflade er gjort ujævn ligesom Mars planetens overflade. (Foto: In terstellar)

(Foto: Interstellar)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilen til gamer-freaks