Ny elpære lyser i 50 år

IKEA gør mere ved musikken

(Foto: IKEA)

Gennem årene har IKEA gjort flere gode ting for musik-interesserede kunder.

Først og fremmest har det været tv- og stereo-bænkene, hvor vi kunne placere Hi-Fi anlæg og vinylplader. Senere kommer de tårn-formede reoler til cd- og dvd-skiver.

I de senere år er IKEA gået mere aktivt ind i elektronik og lyd ved at designe egne Bluetooth højttalere eller bygge nogle endnu bedre i samarbejde med Sonos.

Parallelt med det har IKEA eksperimenteret med modul-opbyggede hjemme-diskoteker. Det var i samarbejde med svenske Teenage Engineering.

(Foto: IKEA)

I oktober får vi så IKEA’s næste rejse udi elektronikken at se. Det bliver OBEGRÄNSAD kollektionen, som er udviklet i samarbejde med de svenske musikere fra Swedish House Mafia.

De tre ”mafiosier” har speciale i elektro-musik, og målgruppen for det nye udstyr er primært de mange som selv dyrker musik og  tonekunst eller videre-formidler den.

Med andre ord er OBEGRÄNSAD et lydstudie til hjemmebrug. Til en pris, som de fleste har råd til. Også fattige musikere, producere, discjockeys og podcastere.

OBEGRÄNSAD omfatter over 20 smarte elementer som møbler, borde, lamper, ur, reoler, stole, tasker, gulv med LED-lys og standere til laptops, tablets og højttalere.

Dette arbejdsbord til lydstudiet skal koste 800 kroner. (Foto: IKEA)

Den mest opsigtsvækkende del af OBEGRÄNSAD er dog IKEA’s første pladespiller. Interessant, fordi den kun skal koste 160 dollars eller ca. 1.250 danske kroner.

Grammofonen ser meget klassisk og minimalistisk ud. Måske lidt buttet i designet, men det er helt bevidst: Den skal være robust, og så må man gerne få øje på den som et naturligt centrum for vellyden.

IKEA’s pladespiller indeholder sin egen for-forstærker, så den nemt kan forbindes med ens stereo-anlæg. Det sker via phono-kabel, USB eller 3,5 mm stik. Desuden kan man sætte IKEA’s egne ENEBY højttalere direkte til pladespilleren.

På forhånd er det beskedent, hvad IKEA afslører om det tekniske i den utroligt billige pladespiller.

Vi får at vide, at den kan spille vinyl-plader med enten 33 eller 45 omdrejninger – so well – og den har en udskiftelig pick-up. På de første billeder kunne det se ud, som om nålen stammer fra japanske Audio Technica….

Denne reol med god plafs til plader skal koste 1.299 kroner. Naturligvis uden studie-gearet ovenpå. (Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

Selvfølgelig hører der også et vægur på størrelse med en LP-plade med i den nye møbel-kollektion. (Foto: IKEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny elpære lyser i 50 år