Streaming til halv pris

Volvo dropper benzinbiler

(Foto: Volvo)

(Opdateret) Volvo er et af de mest kendte bilmærker på det danske marked. Især mere ”voksne” danskere vil huske klassikere som Amazon, P1800 sportsvognen, Volvo 242/244 eller de senere V40, V60 og V70 modeller samt XC40 og XC60 SUV’erne.

I de senere år har den i dag kinesisk-ejede bilfabrikant i Sverige satset stærkere og stærkere på elektriske og plug-in hybrid-drevne biler.

Nu tager Volvo det næste store skridt. Som det andet land i verden efter Norge dropper Volvo helt at sælge benzin- og diesel-biler på det danske marked.

”Volvo Cars har forpligtet sig til at blive klima-neutral i 2040. Det at blive en fuld-elektrisk bilproducent i 2030 er et vigtigt skridt i den retning. Danmark er et af de lande i Europa, hvor vi har størst efterspørgsel efter el- og hybrid-elektriske biler,” forklarer Sarka Heyna Fuchsova. Hun er CEO for Volvo Car Denmark.

Volvos nye elektriske EX90 SUV i topklassen får premiere den 9. november. (Foto: Volvo)

Selvom Volvo er klar over, at man potentielt kan miste konservativt kunder, der kun vil køre på benzin eller diesel, er Sarka Heyna Fuchsova sikker på, at det er den rette vej at gå mod det elektriske.

”Vi forventer en stigning i ordrer på 25 procent næste år. Efterspørgslen er i øjeblikket større end det antal biler, vi kan levere,” siger hun.

I de kommende år regner Volvo med at sælge lige mange rent elektriske og plugin-hybride biler på det danske marked.

På længere sigt vil der kun være elektrisk, og den 9. november lancerer Volvo sin nye fuld-elektriske EX90 SUV i Premium klassen….

Der bliver masser af luksus at glæde sig til i Volvos nye lukus-SUV på el. (Foto: Volvo)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming til halv pris