Norlys hæver ikke tv-priser

Island ligger i top med internet

(Foto: Surface / Unsplash)

Hvis du vil finde den bedste internet-dækning i Europa, skal du rejse til to øer – én stor og én lille. En helt oppe i nord og en (delvis) selvstændig ø i den britiske kanal.

Jerseys godt 100.000 indbyggere har I gennemsnit adgang til bredbånds-hastigheder på 256,59 Mbps i downloads, mens Island byder på 216,56 Mbps og Liechtenstein 166,22 Mbps.

Hastigheds-målingerne er foretaget af den britiske sammenlignings-portal www.cable.co.uk  . Her kan man prøvekørt over 200 millioner internet-forbindelser i 28 europæiske lande.

Overordnet set har Europa det hurtigste internet af alle kontinenter på denne jord – 99 megabit i sekundet (Mbps). Syv europæiske lande ligger i den globale Top-10.

Normalt har et lands geografiske størrelse stor indvirkning på bredbånds-forbindelsernes udbredelse og hastighed.

Det bliver bekræftet på Jersey og i Liechtenstein, mens Island er undtagelsen, der bekræfter reglen.

(Infografik: Statista.com)

Med sine 364.000 indbyggere fordelt på godt 103.000 km2 er Island Europas tyndest befolkede land. Alligevel er det lykkedes at rulle et hurtigt bredbånd ud trods ofte ekstreme natur-forhindringer.

Modsat Tyskland og Italien viser Frankrig, at man godt kan tilbyde sine indbyggere gode internet- og mobiltelefon-hastigheder.

Med et gennemsnit på 120 Mbps placerer franskmændene sig her i 2022 på en europæisk femteplads. Kun lillebitte Andorra og de tre nævnte toplande er bedre.

Skærer man alle lande med færre end en million indbyggere fra, lander Frankrig sågar på en global tredjeplads i internet hastighed. Kun Taiwan og Japan er bedre udrustet på dét punkt.

Kigger vi derimod i den anden ende af skalaen, har Færøerne det sløveste bredbånd i Europa – kun 28,40 Mbps. San Marino har 40,34 Mbps, mens Jerseys nabo i den engelske kanal – Guernsey – når beskedne 45,51 Mbps.

Blandt de større europæiske lande med langsomt bredbånd, markerer Bosnien-Herzegovina og Albanien sig i bund. Her kan indbyggerne let risikere, at downloads fra internet foregår med under 20 Mbps….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Norlys hæver ikke tv-priser