Gaming vokser og vokser

Vild center-lyd

(Foto: McIntosh)

De fleste vil gerne have biograf-stemning hjemme i stuen, når de streamer film fra Netflix, ser store sportskampe eller rocker med på YouTube videoer.

Det ønske er næppe blevet mindre, efter at mange har investeret en mindre formue på et stort fladskærms-tv. Dets lyd kan så desværre ikke altid følge med billed-kvaliteten.

Ergo må man ud at købe en soundbar eller et komplet surround sound anlæg med fem separate højttalere eller flere fordelt omkring lytterne.

I de fleste surround systemer er center-højttaleren den største og vigtigste, fordi det er herfra, at de fleste stemmer sendes fra.

(Foto: McIntosh)

 

Ingen center-højttaler er dog så vild som den nyeste XCS1.5 fra det lille og eksklusive Hi-Fi mærke McIntosh i USA.

McIntosh er mest kendt for tunge rørforstærkere med store blå VU-metre på fronten. Selskabet laver dog også imponerende højttalere, der prismæssigt ligger på niveau med, hvad man kan købe en villa for i provinsen.

Den vilde McIntosh center-højttaler måler 127 gange 44 gange centimeter og vejer over 80 kilo. Det er altså ikke en boks, man sådan flytter rundt på hver anden dag.

Bestykningen i den fire-vejs højttaler er næsten endnu mere overvældende: fire bas-enheder, 14 mellemtoner og 25 diskanter sender op til 1.500 watt i hovedet på sine lyttere. Det sker over hele frekvensen fra 32 til 20.000 Hz. En separate subwoofer er næppe nødvendig.

Den 80,7 kilo tunge center-højttaler står på et solidt understel, hvor man kan vippe boksen med op til 30 grader. (Foto: McIntosh)

Med sit voldsomme design ligner McIntosh XCS1.5K mere et moderne våben-system a la en raketkaster end en højttaler, der skal kunne levere blid ledsagelyd til en tv-udsendelse eller film.

McIntosh forsøger dog at dæmpe aggressiviteten en smule ved at gemme de 43 højttaler-enheder bag en diskret sort-vævet forplade og pakket ind i et kabinet, der har syv lag af piano-lak i blankt sort.

Selvfølgelig regner McIntosh med, at man ikke nøjes med at købe den enorme center-højttaler. Man skal da også have side- og bag-højttalere i samme kvalitet – f.eks. McIntosh XER2.1K eller XRT1.1K.

Dertil kommer en McIntosh Hi-Fi forstærker. Hvad totalprisen så bliver, tør jeg næsten ikke udsætte min lommeregner for at finde ud af. Jeg er bange for, at den eksploderer.

Interesserede med tegnedrengen i orden kan nu bestille verdens formentlig bedste center-højttalere på McIntosh’ hjemmeside. Prisen oplyses ved direkte henvendelse….

(Foto: McIntosh)

Alt er topklasse hos McIntosh. Det gælder også de tre sæt forgyldte terminaler, hvor man kan forbinde separate forstærkere til bas, mellemtone og diskant. (Foto: McIntosh)

Når man ser center-højttaleren fra siden,kan man tydeligt se, at de fire basenheder på hver otte tommer sidder i selve kabinettet, mens mellemtone og diskant er placeret på et separat panel på fronten. (Foto: McIntosh)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaming vokser og vokser