Så længe dur din iPhone

Epson meget tæt på muren

(Foto: Epson)

Projektorer, der kan stilles helt op ad væggen og alligevel kan vise tv-billeder i stort format, er blevet ret trendy i de seneste par år.

Disse ultra-short-throw projektorer (UST) har da også deres fordele. Først og fremmest fylder de meget mindre end deres ”normale” kolleger, og så er de gode i lokaler, hvor man ikke har plads til hjemme-bio- systemer med projektoren hængende ned fra loftet.

Japanske Epson har nu introduceret en ”super-UST, som bogstaveligt talt kan placeres helt ind til væggen. I kun 2,3 centimeters afstand for at være præcis.

Alligevel kan man sende video-billeder i 4K kvalitet og 10 bit farver op i 80 tommers størrelse.

I sig selv ser den nye projektor ret kedelig ud. Det, det kommer an på, er kvaliteten af billeder, den kan sende op i stort format. (Foto: Epson)

Flytter man den nye Epson EpiqVision Ultra EH-LS800 lidt længere fra væggen – 28 centimeter – øges billedet til 150 tommer.

Den nye projektor er bygget op omkring Epsons eget 3LCD system med en laser som centrum. Den sikrer 4.000 lumens i lysstyrke, 2.500.000:1 i kontrast og muligheden for at vise dynamiske HDR10 billeder.

Meget praktisk har Epson flyttet alle stik ud i siden. Hvis de fortsat sad bagpå, ville de forhindre projektoren i at komme helt tæt på den væg, den skal sende billederne op på.

Blandt portene er også én specielt til det voksende gamerfolk, der gerne vil se deres computerspil i stort format. Portene er ekstra hurtig med en forsinkelse på kun 20 millisekunder. Det er flot for en projektor.

Den nye projektor kan placeres så tæt som 2,3 centimeter op ad væggen og alligevel levere et billede i 4K kvalitet på 80 tommer. (Foto: Epson)

EpiqVision Ultra EH-LS800 ruller ud med Wi-Fi, Bluetooth, Android TV, USB-C, HDMI og Google Chromecast ombord. Desuden kan man styre projektoren med stemme-kommandoer via Google Assistent og Epsons medfølgende fjernbetjening.

Endelig bør nævnes, at Epson har hentet hjælp til det akustiske hos musik-specialisten Yamaha. Herfra kommer et indbygget lydsystem på 20 watt og tre højttalere.

Epson Danmark oplyser, at EpiqVision nyheden vil kunne købes i to forskellige farver – i sort eller hvidt som henholdsvis EHLS800B og EH-LS800W.

De skal dukke op i oktober og skal koste fra 3.230 britiske pund. Det svarer til ca. 28.750 danske kroner….

Epson har hyret den jamaicanske super-sprinter Usain Bolt som mærke-ambassadør. Han skal bl.a. hjælpe med at fortælle, at Epsons projektorer er meget velegnede til at vise sport i stort format. (Foto: Epson)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så længe dur din iPhone