Smart lys endnu smartere

Robotten er en printer

(Foto: HP)

HP printere kender vi alle fra arbejdspladsen og/eller hjemmekontoret. De plejer at være sådan nogle grå kasser, der ofte både kan udskrive, skanne og fotokopiere.

Langt færre har tænkt på, at printeren kunne sidde gemt i en lille kørende robot.

HP Siteprint hedder robotten, og den skal gøre udskriften af meget store print meget hurtigere. Det foregår nemlig på gulvet.

HP forestiller sig, at Siteprint robotten må være oplagt til arkitekter, ingeniører og andre, der skal have udskrevet i mega formater.

Den lille fætter kan både udskrive fine tekster eller brede striber. Kurver og cirkler er ikke noget problem. (Foto: HP)

Jeg kunne da også forestille mig, at printer-robotten kunne bruges af kunstnere, eller hvad med at skrive en hel roman, som skal læses med ansigtet nedad, når man sidder på gulvet?

Endnu mere forbløffende ved Siteprint er, at robotten printer både hurtigt og præcist. Selv cirkler og kurver skal stå knivskarpt.

Dertil kommer, at HP nyheden ikke er spor kræsen med hensyn til det underlag, den skal printe på.  Det kan både være beton, cement, krydsfiner, vinyl, epoxy eller papir.

Gulvet må også gerne være ujævnt med op til to centimeter forskelle i overfladen. Siteprints indbyggede laser-sensorer tilpasser sig automatik.

Skulle der undervejs dukke forhindringer op, som robotten ikke kender, printer den da bare udenom. Fuld-automatisk og fuldt autonomt.

HP Siteprint kan rumme flere forskellige blæktyper, der passer til forskellige underlag. (Foto: HP)

Siteprint styres ved hjælp af cloud-baserede værktøjer til opsætning osv. Eventuelt kan man have en tablet stående ved siden, de er placeret på en tripod. Så kalder HP systemet for en Siteprint Totalstation.

Dokumentet, der skal printes, kan naturligvis komme fra nærmest alt, som man kan forbinde til et Wi-Fi netværk. Det kan f.eks. være tegninger, der er skabt på en laptop, tablet, mobiltelefon eller en professionel workstation.

En af de første, der har afprøvet robotten i praksis, er den store svenske byggekoncern Skanska. Videoen, som ledsager denne artikel, viser hvordan.

HP har ikke oplyst noget om priser, men jeg gætter på, at selve printer-robotten vil være ret billig. De store udgifter vil komme fra printerblækket….

HP hævder, at robotten kan klare et tegne-arbejde på 45 minutter, som det ellers ville have taget syv timer via manuelt layout. Udprintningen er tilmed helt præcis. (Foto: HP)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart lys endnu smartere