Beosound i naturligt alu

GoPro11 gange tre

Hero11 Black Edition. (Foto: GoPro)

Det er åbenbart tiden på året, hvor action kameraer blomstrer. I hvert fald har hele tre af markedets store lanceret nye modeller i denne uge.

Først var det X3 fra Insta360. Så kom DJI, og nu følger den største af dem alle – GoPro – lige i hælene. GoPro nøjes ikke med ét nyt kamera, men lancerer hele tre på én gang.

Både GoPro Hero11 Black, Hero11 Creator Edition og Hero11 Mini kommer med en større billed-sensor, der kan fange action i bredere format og under dårligere lyshold. Desuden har alle tre kameraer en forbedret billed-stabilisering og en nemmere betjening.

Den nye billedsensor er på 1,9 tommer og skal ifølge GoPro give et ”kæmpe skridt fremad i billedkvalitet i forhold til tidligere modeller.”’

Det avancerede Hero11 Black er blevet nemmere at betjene og kører en tredjedel længere på en batteri opladning. (Foto: GoPro)

Video-opløsningen topper stadig ved 5,3K ved 60 billeder I sekundet (fps), men brugerne får nu 10 bit farve. Action indhold kan også optages med slow motion ved 2,7K opløsning og 240 fps. Desuden kan man selvfølgelig lave videoer i standard 4K kvalitet.

Nyt i HyperSmooth 5.0 stabiliseringen er, at man kan låse horisonten 360 grader. På den måde er kameraet helt roligt, selvom man roterer det hele tiden.

En ny digital HyperView linse gør det muligt at optage video i 16:9 format, eller man kan bruge et nyt 8:7 format, når man indspiller på højkant.

Endelig kan de nye GoPro naturligvis tage fotos eller stills, hvis man foretrækker den betegnelse. De er i 27 megapixel kvalitet og kan såmænd også tages som 8:7.

Hero11 Black i Creator Edition er en alt-i-én løsning med lys og batteri-greb, så kameraet bliver én-hånds betjent. (Foto: GoPro)

 

GoPro har indbygget nye features til time-lapse optagelser om natten, så man kan fange stjerneskud eller fyrværkeri i bedre billeder end tidligere.

Brugerne kan zoome motiverne ind og efterfølgende redigere dem i en medfølgende Quik app, Her kan de så lægges i passende formater og beskæringer til både Instagram, TikTok og Youtube.

Den nye 11. generation af GoPro Hero Black ligner sig selv i design med en stor touch-skærm på bagsiden og et mindre display på forsiden.

Købere kan se frem til en nemmere betjening, hvor man f.eks. kan låse Pro funktionerne fra for at få flere kreative muligheder.

Her ses alle tre GoPro nyheder på ét blik. Hero11 Black oppe til høre, Hero11 Black Creator Edition til venstre og Hero11 Mini nede til højre. (Foto: GoPro)

Kameraet er vandtæt ned til 10 meters dybde uden brug af et separat dykkerhus. Standard Enduro batteriet skal give 38 procent længere spilletid end på forgængeren.

Den nye Creator Edition af GoPro Hero11 tilføjer et batteri-greb, så man kan betjene kameraet med én hånd. Desuden får man et lys- og et medie-modul med i prisen. Dem skal man ellers betale ekstra for.

Den tredje nyhed er en mindre udgave af Hero11 Black. Derfor navnet Mini. Det har grundlæggende samme indhold som storebror, men må nøjes med et mindre batteri.

Mini modellen kommer også uden de to displays foran og bagpå. I stedet får man en lille skærm i toppen, hvor man kan tjekke opsætning osv.

Hero11 Black Mini er meget mindre, men må så også undvære de to skærme. (Foto: GoPro)

Mini skal være det mest robuste GoPro nogensinde. Kameraet kan betjenes med én hånd og har to foldbare monterings-beslag med i pakken.

GoPro Hero11 Black skal koste 4.878 kroner, mens fås i øjeblikket til kun 3.595 inklusive ét-års abonnement på GoPro medlemskab.

GoPro Hero11 Black Creator Edition kan indledningsvis købes for 5.199 kroner, inden det stiger til 7.214 kroner.

Endelig dukker Hero11 Black Mini op den 25. oktober. Her ser standard prisen ud til at blive 400 dollars og introen 300 dollars. Det svarer til godt 2.200 kroner….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beosound i naturligt alu