Instagram får repost

GoPro får stærk rival

(Foto: Insta360)

Selvom mange smartphones bliver stadig bedre og mere robuste, er der fortsat et stort marked for små action fotokameraer.

Mest kendt er GoPro, der dog har fået mange rivaler i de senere år. Ikke mindst fra Kina, hvor Insta360 også ligger.

Herfra kommer det nye Insta360 X3 kamera, som lever højt på sin 48 megapixel billedsensor på en halv tomme og muligheden for at optage 360 graders video i 5,7K kvalitet.

(Foto: Insta360)

Er det ikke godt nok, kan man sågar lave time-lapse optagelser i 8K kvalitet hele vejen rundt – altså i 360 grader.

Betjeningen foregår via et 2,29 tommers touch display og fire fysiske knapper. De gør kameraet velegnet til både glade amatører og professionelle fotografer.

De vil også kunne lide muligheden for at redigere billeder og videoer på selve kameraet eller en app på mobilen. Det er ikke længere nødvendigt at overføre videoer til en pc.

(Foto: Insta360)

I den forbindelse kan man f.eks. på et øjeblik forvandle fotos og videoer til Instagram formatet 4:5 eller 9:16 på TikTok. Oplagt for influencere eller mennesker, der bare elsker at udstille sig selv i sociale medier.

Insta360 X3 har et objektiv på hver side, hvilket giver flere fordele: F.eks. kan man video-optagelser skjule selfie-sticken eller kamera-stangen automatisk. Den skal man ellers klippe manuelt ud på andre kameraer.

Sjov er en ny ”Me” funktion, der bedst kan beskrives som en avanceret selfie. Via den kan man optage 360 graders videoer med sig selv i fokus. Kvaliteten er 60 billeder i sekundet (fps), og kamera-stangen bliver ikke til at se.

Her ses X3 kameraet anbragt på en pind forrest på motorcyklen. (Foto: Insta360)

X3 kan naturligvis også fungere som et almindeligt action-kamera med Single Lens, hvor det fanger billeder og video i ultrawide og flot 4K kvalitet.

Endelig har Insta360 nyheden indbygget seks-akset gyroskop og FlowState software. De skal kunne holde ens video-optagelser stabile og i ro – selv i hæsblæsende situationer.

Hvor andre action-kameraer sætter grænser for horisontal-stabilisering, kan X3 holde horisonten låst i videoer i 360 grader. Også, selvom man vender sit kamera på hovedet.

Insta360 appen bruger kunstig intelligens (AI) til at gøre betjeningen lettere – både når man tager billeder og videoer og, når man redigerer dem bagefter.

Under knappen ”Shot Lab” finder man f.eks. over 30 effekter, som kan klippes dit ind i sit indhold. Tilsvarende er der features, som kan tracke, indramme eller automatisk fokusere på dig selv eller et andet vigtigt motiv.

Det nye action-kamera er vandtæt ned til 10 meters dybde. Vil man længere ned, kan man købe et dykker-etui som ekstra-udstyr.

Det her sted er nok ikke det klogeste sted at tage selfies – på et fly med åben dør i luften. (Foto: Insta360)

 

Insta360 vil desuden kunne bruges som ”dash-cam” på bilens instrument-bræt. Her optager det løbende optager, hvad der sker foran køretøjet. Kun de seneste minutter gemmes.

Det indbyggede batteri er på 1.800 mAh kan oplades via USB-C kabel på 90 minutter. Opladningen kan foregå udendørs i temperaturer fra minus 20 til plus 40 grader celsius.

Det spændende kamera er landet i danske butikker til priser fra 4.399 kroner. Som ekstra-udstyr fås bl.a. linse-beskytter, mikrofon-adapter, Quick Reader og dykker-etui….

Man kan redigere sine fotos og videoer direkte på mobiltelefonen. (Foto: Insta360)

(Foto: Insta360)

Det nye action kamera kan betjenes med handsker på. (Foto: Insta360)

Kameraet kan selvfølgelig også bruges til stilfærdig hygge med familien. (Foto: Insta360)

(Foto: Insta360)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram får repost