USB dobbelt så hurtig

Philips Hue bliver legesyg

(Foto: Philips Hue)

Philips Hue er et stort hit i moderne hjem, der gerne vil opgraderes til ”smart” status, hvor man kan fjernstyre lamper fra en mobiltelefon i både lysstyrke og farve.

Med sine seneste nye tiltag går Philips direkte mod pc-brugerne, der går helt nye muligheder for at lægge lys omkring deres desktop eller spille-computer.

Det vil uden tvivl gøre Hue endnu mere udbredt end i dag og erobre et nyt publikum, der er glad og ivrig efter at købe nye gadges.

Den meget iøjnefaldende nyhed er Hue Play Gradient Lightstrip for PC. Det er en ny variant af de lyskæder, som Philips tidligere har lanceret til tv.

Der er tale om en fleksibel LED-kæde, som sættes fast bag på pc-skærmen og kan vise forskellige zoner af farve i kædens længde.

Den rigtige gamer-entusiast kan selvfølgelig ikke nøjes med mindre end tre skærme og tilhørende Hue baggrunds-belysning. (Foto: Philips Hue)

Philips vil tilbyde Play Gradient Lightstrip for PC i to længder – én til skærme fra 24 til 27 tommer og en til større monitorer mellem 32 og 34 tommer.

Endelig kommer en helt tredje version til dem, som har tre skærme stående ved siden af hinanden.

Det er ikke længere kun noget, man ser hos ingeniører, designere, arkitekter, musikere eller multimedie-udviklere.

Ifølge Philips investerer flere og flere spil-entusiaster også i tre skærme til deres hobby. Én dur slet ikke, og to er for lidt.

Med Hue lyskæden kan de ikke kun vælge baggrundslyset for hver skærm, men også for dele af hver skærm

De nye Hue Lightguide pærer fås som globe, ellipse og trekant. Pærerne har et indvendigt rør, der kan lyse i alle mulige farver. Lightguide kan fungere med og uden lampeskærm. (Foto: Philips Hue)

Philips nye Hue Play lysstriber kommer i handelen den 13. september. De koster 1.129 kroner til 24/27 tommer skærme, 1.279 kroner til 32/34 tommer og 1.949 kroner til tre skærme på 24/27 tommer. Hue sælger også komplette starter-kits til en lidt højere pris.

Play Gradient Lightstrip for PC styres fra Philips’ nye Hue Sync app til pc, der f.eks. kan matche belysningen bag skærmen med de farver, som dominerer i begivenhederne på skærm-billedet.

Philips har opgraderet sin øvrige Hue software ved samme lejlighed med en række nye features:

En af dem er, at Hue nu kan simulere eller mime, at brugeren selv er hjemme. Systemet kan tænde lys og lys-scenerier, så det er ser ud, som om der er personer fysisk til stede. En god idé til at skræmme potentielle indbrudstyve væk.

Den nye software feature bygger på de timere, som Hue app’en allerede kan arbejde med, men udvider mulighederne:

Hue Filament pærerne kan nu ikke kun dæmpes i lysstyrke, men også indstilles i lystemperatur fra kold til varm. (Foto: Philips Hue)

Brugerne kan f.eks. vælge, hvilke rum og lamper timeren skal omfatte. Selvfølgelig kan man også bestemme tidspunkter, eller man kan lade lyset tænde automatisk, når det bliver mørkt udenfor.

Philips lover samtidig, at man vil gøre den generelle betjening af Hue lamperne mere enkel end før. Det sker bl.a. ved at lægge funktionerne fra den i dag separate Hue Sync app ind i softwaren i Hue Sync Box.

Desuden vil brugerne se den tv-relaterede synkronisering blive placeret bekvemt ved siden af Spotify integrationen, der sørger for at lyse i takt med musikken.

Andre nyheder hos Philips er en serie nye Hue elpærer, der bl.a. omfatter versioner i design, så de fungerer fint uden lampeskærm.

Ny er også en version af Philips Hue White Ambiance Filament pæren med E14, der lyser op som et stearinlys.

Her er den nye Hue Sync app. (Foto: Philips Hue)

Hvor den nuværende udgave kan giver mulighed for at dæmpe eller øge lysstyrken, kan den nye også indstilles i lystemperatur fra kold til varm. Prisen ligger her på 339 kroner pr. styk fra den 13. september.

Endelig oplyser Philips, at man vil være klar med Hue systemer til den nye fælles Matter standard i fjerde kvartal af i år.

Matter skal omsider gøre det muligt at koble smarte hjemme-systemer sammen på kryds og tværs af fabrikant. I dag er man nødt til at bruge samme mærke over hele huset, fordi systemerne ikke kan snakke ordentligt sammen.

Hos Philips Hue vil de kommende Matter produkter ikke kræve indkøb af ny hardware. I stedet vil Philips lancere Matter kompatibiliteten som en software opdatering af Hue Bridge enheden.

Til sidst bør nævnes, at Philips er gået i samarbejde med Samsung. Den vil betyde, at al musik på en Galaxy smartphone eller tablet kan synkroniseres og give lys-effekter på linie med Hues nuværende Spotify feature. Hos Samsung foregår synkroniseringen dog via Samsungs SmartThings assistent….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USB dobbelt så hurtig