YouSee Play giver flere valg

Dansk vellyd i ørerne

(Foto: Jabra)

Mange har nemt, at den danske øretelefon- og headset-specialist Jabra har manglet et sæt ”earbuds” i den populære mellemklasse.

Der kommer nu i skikkelse af de nye Elite 5 øretelefoner, der placerer sig lige pladask midt i et af de mest ombejlede områder af pris-skalaen. Nemlig 1.200 kroner, hvor snesevis af rivaler kappes om publikums gunst.

Elite 5 ser dog ud til at have gode odds med i bagagen. De har nemlig arvet både design o gen række lydmæssige kvaliteter fra de noget dyrere – og fremragende – Elite 7 Pro øretelefoner.

De nye Elite 5 ligner heldigvis ikke Apples AirPods i design, som de kommer til at konkurrere med. (Foto: Jabra)

Det gælder først og fremmest en aktiv støjreduktion (ANC) af den hybride slags. Betegnelsen ”hybrid” henviser til placeringen af de interne og eksterne mikrofoner. Helt revolutionerende er Elite 5 altså ikke, men bare rigtig god lyd til prisen.

Apropos lyden – så bygger Elite 5 på drivere – små højttaler-enheder på seks mm i diameter. Indenbords sidder også Qualcomms nyeste QCCC 3050 chip, som styrer støjreduktion og sikrer optimal

Bluetooth forbindelse og støtte til alle vigtige aptX, AAC og SBC lyd-standarder.

(Foto: Jabra)

Jabra fremhæver, at Elite 5 er rigtig gode til håndfri telefon-samtaler via f.eks .mobilen. Det er et område, som Jabra har stor erfaring med via sit salg af mange professionelle headsæt.

I Elite 5 sidder derfor hele seks mikrofoner til at opfange brugerens stemme og videresende den klart og tydeligt til modtageren i den anden ende. Præcist som i de dyrere Elite 7 Pro.

Elite 5 er desuden velegnede til sport og motion. Øretelefonerne er nemlig vand- og støvtætte efter IP55 standarden, hvilket er fint til både sved og lidt regnvejr.

Batteri-levetiden er syv timer og kan øges til 28, hvis man husker at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug.  Det er vel at mærke med støjreduktionen tændt og derfor meget flot. Kobler man støjfiltret fra, er spilletiden formentlig endnu længere.

Elite 5 kan bruge både Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair til hurtig parring med en lydkilde. Desuden lystrer øretelefonerne til stemme-kommandoer via Google Assistent eller Amazon Alexa.

Brugere af Android telefoner kan have glæde af en Spotify Tap feature, hvor man kan få åbnet den svenske musik-streaming ved en enkelty berøring på en knap.

Jabra Elite 5 kan købes fra i dag i farverne sort eller gylden/beige. Prisen er 1.199 kroner….

(Foto: Jabra)

(Foto: Jabra)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee Play giver flere valg