Vild luksus til gamere

Apple advarer om sikkerhedshul (opd)

(Foto: Pixabay / Pexels)

(Opdateret) Det er ret sjældent, at man hører om kritiske sikkerheds-huller i Apples software. Hacker-angreb er normalt mere udbredte hos brugere af Windows eller Android.

Nu ser det imidlertid ud, som om den er helt gal hos Apple. Natten til i dag udsendte Apple en advarsel til alle sine brugere om at opgradere til seneste nye version af styresystem og anden software, fordi der er opdaget et alvorligt sikkerhedshul på både iPhones, iPads og Mac computere.

Hullet skal ifølge flere nyhedsbureauer give hackere adgang til centrale dele af Apples apparater. I værste tilfælde skal de kunne overtage den fulde kontrol.

Apple indrømmer sågar at have kendskab til rapporter om, at ”hackere har aktivt udnyttet sikkerhedshullet.”

Sikkerheds-eksperter råder Apple-brugere om omgående at downloade og installere de seneste sikkerheds-opdateringer til deres iPhones, iPads og Macs.

Ifølge det amerikanske sikkerhedsfirma SocialProof Security vil en cyber-kriminel kunne overtage den fulde kontrol over Apple enhederne. Hackeren vil være i stand til at udføre samtlige koder og gøre det, som om han eller hun er apparatets ejer selv.

Rachel Tobac, der er chef for SocialProof, fortæller, at hullet f.eks. gør det muligt at aflytte samtlige kommandoer og indtastninger, som en bruger af iPhone, iPad eller Mac udfører.

Det kunne f.eks. være kontakter med en bank, online indkøb, emails eller overførsel af vigtige dokumenter.

Opdatering:

Apple har her til eftermiddag meddelt, at man har udsendt to sikkerheds-opdateringer – såkaldte patches – der skal kunne blokere for de huller i Apples software, som har ladet hackere få adgang til at overtage kontrollen over folks iPhones, iPads og Mac computere.

Apple indrømmer samtidig, at hullerne kan være misbrugt af cyber-kriminelle. Apple gentager derfor sin opfordring til at opgradere sin telefon, tablet, pc og laptop så hurtigt som muligt.

Apple har bl.a. offentliggjort en reparation af en sårbarhed, der kunne involvere WebKit. Det er software motoren bag Safari browseren, Apple Mail og mange andre apps til iOS og MacOS. Hullet her ville f.eks. gøre det muligt at downloade mere malware, uden at Apples sikkerheds-systemer opdagede.

Apple har også præciseret, hvilke modeller mobiler, tablets og computere, der kan rumme hullerne. Det drejer sig om iPhone 6s og nyere, alle iPad Pro udgaver, iPad Air 2 og senere, iPad femte generation og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch i syvende generation. Desuden gælder alle Macs og MacBooks med macOS Monterey 12.5.1 og nyere,,,,

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild luksus til gamere