6G bliver mere end hastighed

Mange flere reklamer på iPhone

(Foto: PhotoMIX Company / Pexels)

Apple plejer at spille ret hellig, når det gælder om at forsvare sine kunders rettigheder og beskytte dem mod det grimme internets mange irritationer som f.eks. reklamer overalt i apps og på skærmen.

I de senere udgaver af iOS styresystemer til iPhone har Apple f.eks. indbygget en reklame-blokker som standard. Hvis brugerne vil se annoncer, skal de selv tænde for dem.

Sidste år introducerede Apple så en feature, der kaldes for ”App Tracking Transparency”. Den giver brugerne mulighed for at bestemme, hvorvidt en app kan spore dem, når de besøger en anden webside eller app.

Det er et område, hvor især Facebook, Instagram og Snapchat tidligere har tjent milliarder af dollars. De var naturligvis sure over Apples skaktræk.

Apples hellige attitude holder dog tilsyneladende kun, indtil gigantens egne muligheder på at tjene ekstra penge bliver berørt.

Således skal Apple være på vej til at udvide annonce-mængden på iPhones og iPads betragteligt i de kommende måneder. Vel at mærke reklamer, som Apple selv sælger og får indtægter fra.

Informationen kommer fra nyhedstjenesten Bloomberg, hvis erfarne tech-journalist Mark Gurman plejer at have rigtig gode forbindelser langt inde i Apple.

På nuværende tidspunkt lægger Apple kun reklamer ind i nogle få udvalgte steder som f.eks. i sin ”Stocks” app og, når brugerne browser igennem Apples nyheder i Today-

Der er dog ingen tvivl om, at Apple sagtens kunne finde mange andre steder at finde plads til annoncer – hvis man vil.

Gurman nævner selv Apple Maps som et oplagt område. Apple Books og Apple Podcasts kunne være andre kandidater.

Spørgsmålet er, hvor langt Apple tør gå i sin iver efter at tjene flere penge på reklamer. Dels kan Apples kunder godt gennemskue, at iPhone fabrikanten spiller dobbeltspil, når fremmede reklamer forbydes, mens egne bliver tilladt.

Dels kan det smadre Apples pæne image hos kunder og i branchen, som firmaet med æble-logoet ellers har travlt med at polere og fremhæve….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6G bliver mere end hastighed