Metallica får pladespiller

Superskarp laptop til spil

Alienware x17 R2. (Foto: Dell)

Hvis man vil have en rigtig sportsvogn, må man som regel punge ud med mange penge. Det samme gælder, når man er på udkig efter en laptop, som kan håndtere selv de skrappeste og mest krævende spil.

De fleste store pc-fabrikanter har skilt deres gaming aktiviteter ud i en separat afdeling med eget navn. Det gælder også Dell, hvor de særligt spil-fokuserede pc’er kaldes Alienware.

Den hidtil mest avancerede af slagsen hedder Alienware m17 R5. Den lidt kryptiske betegnelse dækker over, at laptoppen har en stor 17 tommers skærm – og hvilken en.

Skærmen opdaterer nemlig sit billede med 480 gange i sekundet (Hz). Det er rekord-agtigt  hurtigt, for de fleste konkurrenter nøjes med 120 eller 144 Hz.

Naturligvis har den nye Alienware gamer-laptop med superhurtig skærm også et baggrunds-belyst tastatur. (Foto: Dell)

 

Det ekstremt rappe billedskift sikrer helt flydende animationer og super-lav forsinkelse (latens), som bl.a. kan bruges til at holde bedre øje med sine modstandere i computer-spillet.

Den sytten tommer store skærm kan vise grafik i Full HD kvalitet – 1.920 gange 1.080 punkter.

Er det ikke godt nok, kan man også købe Dell Alienware m17 R5 med en 4K UHD skærm med 3.840 gange 2.150 punkter. Så ryger opdaterings-tempoet til gengæld ned på 120 Hz og tre millisekunder.

Begge skærme har indbygget Dolby Vision, AMD FreeSync. Nvidia G-Sync og Dell ComfortView Plus. Sidstnævnte reducerer det skadelige blå lys i billederne.

Alienware M17 R5 har måske verdens hurtigste skærm. (Foto: Dell)

Dell arbejder sammen med processor-fabrikanten AMD for at skabe en af verdens bedste gamer-laptop med stor skærm.

Indenbords sidder AMD Ryzen 6000 processorer og tilhørende AMD Radeon 6000 grafikkort. Det er op til køberen at vælge konfiguration. Kun pengepungen sætter grænserne.

Den nye Alienware m17 R5 fås bl.a. med AMD SmartShift Max, der øger kræfterne, når man gamer, producerer video eller arbejder med andre typer avanceret grafik.

Endelig er den nye gamer-laptop udstyret med Alienwares særlige Cryo-Tech køle-teknologi med bl.a et særligt damp-kammer over grafikkort. Computere har det med at blive varme, når de udfordres med avancerede spil i timevis-

I indledningen nævnte jeg noget om ret saftige priser: Standard-udgaven af Alienware m17 R5 koster således fra 15.490 kroner. En endnu kraftigere x17 R2 variant skal man betale fra 18.390 kroner for….

Sådan ser indmaden i en Alienware 17 tommers gamer laptop ud. (Foto: Dell)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Metallica får pladespiller