Lille Ferrari kører på el

Verdens tyndeste folde-mobil

(Foto: Xiaomi)

Nu gik vi i flere år og undrede os over, om Samsung ikke snart fik noget konkurrence til sine foldetelefoner Galaxy Z Flip og Z Fold.

Klapmobilerne bliver nemlig købt meget bedre, end mange tror. Det relativt høje prisniveau synes ikke at afskrive publikum. Slet ikke i Danmark, som er et af de lande, hvor Z Flip og Fold sælges bedst i Europa.

Samsung selv regner da også med, at salget af foldetelefoner vil overhale topserien af Galaxy S mobiler senest i 2025.

Tilsyneladende har rivalerne lyttet og hentet deres færdige klap-koncepter frem fra gemmerne så hurtigt som muligt.

Først kom Motorolas Z Flip4 konkurrenter Razr 2022 kun én dag senere end Samsungs præsentation. I går fulgte så Xiaomi efter med MIX Fold 2, der snarere skal være en direkte rival til Samsungs dyre Z Fold4 telefon.

(Foto: Xiaomi)

Både Motorola Razr 2022 og den nye Xiaomi blev i første omgang lanceret på det kinesiske marked. Om og hvornår de lander Europa, vides ikke.

Det varer dog næppe længe, når Motorola og Xiaomi opdager, hvor mange klapmobiler Samsung sælger til f.eks. danskerne..

Anden generation Xiaomi MIX Fold er blevet betydeligt slankere, lettere og mere elegant at skue end den første fra 2020, som aldrig er kommet rigtigt til salg internationalt.

Fold 2 er kun 11,2 millimeter tyk i sammenfoldet tilstand. Når den er klappet op er det bare 5,4 mm. Vægten er 262 gram.

Nyheden rummer naturligvis masser af forbedringer. I mekanisk sammenhæng er et nyt hængsel det vigtigste:

(Foto: Xiaomi)

Hængslet, som Xiaomi kalder for ”Micro Teardrop Hing” skal være det tyndeste og mest avancerede på nogen klaptopmodel på markedet.

MIX Fold 2 er også den første kinesiske telefon, som er udstyret med Samsungs Eco OLED skærm bag UTG glass. Samme materialer bliver anvendt i Samsungs ligeledes nye Galaxy Z Fold4.

Hovedskærmen er på 8,02 tommer i udfoldet tilstand. Dermed er den på størrelse med mange tablets, men de kan ikke klappes sammen eller bruges på samme måde som telefon.

Displayet kan vise billeder i flot 2K kvalitet og 2.160 gange 1.914 punkter. Med 120 Hz opdatering er det hurtigt nok til computerspil og rykfri video-afspilning. Dertil kommer Dolby Vision og en fin lysstyrke på 1.000 nits oveni.

Den sekundære skærm, som sidder på ydersiden, når MIX Fold 2 er klappet sammen, måler hele 6,56 tommer og viser Full HD+ grafik. Den er altså lige så stort som displayet på de fleste “normale” smartphones i dag.

(Foto: Xiaomi)

Også denne skærm er hurtig med en billed-opdatering på 120 gange i sekundet (Hz). Displayet ligger beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla Glass Victus. Nok en god idé, fordi den ydre skærm er mere udsat for fysisk overlast end den indre.

Præcist som Samsungs to nye klaptelefoner og Motorolas Razr 2022 kører Xiaomi MIX Fold 2 med Qualcomms nyeste og stærkeste Snapdragon 8+ Gen motor.

Den holdes kølig ved hjælp af damp-kamre i en størrelse, som man normalt kun ser i deciderede gamer-telefon, der ikke kan foldes sammen.

Xiaomi må jo mene, at der er en risiko for varme og lavere ydelse, når MIX Fold 2 presses på kræfterne. Telefonen er ellers bygget langt hen ad vejen af kulfiber, som også skulle hjælpe på de indre varme-grader.

Kameraerne i den nye klaptelefon hører også til i topklassen. Den tyske foto-specialist Leica har nemlig assisteret ved både linser og software.

Hoved-objektivet er et Sony IMX766 på 50 megapixel, der assisteres af en super-vidvinkel på 13 MP og en tele på 13 MP med to gange optisk zoom. Endelig sidder der en slags selfie-kamera på 20 megapixel under den indre skærm.

Batteriet ombord er på pænt store 4.500 mAh – meget på en klaptelefon, hvor pladsen er begrænset. Batteriet kan oplades med 67 watt, hvilket betyder, at det kan fyldes op fra nul til 100 procent på 40 sekunder.

Endelig skal nævnes, at Xiaomi har fundet plads til to Harman Kardon højttalere i MIX Fold 2. De skal opfylde kriterierne til både Hi-Res Audio og Hi-Res Wireless Audio.

Xiaomi leverer den spændende MIX Fold 2 med 12 GB RAM som standard og valget mellem 256 og 512 GB eller 1 TB lager.

På det kinesiske marked begynder priserne ved 8.999 yuan, hvilket svarer til godt 10.000   danske kroner. Til sammenligning koster den direkte rival – Samsung Galaxy Z Fold4 fra 14.000 kroner i danske butikker….

(Foto: Xiaomi)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Ferrari kører på el