Bedre ørenlyd fra LG

Pladespiller til de få

(Foto: Technics)

Tilbage i 1972 gjorde japanske Technics sig berømt og uforglemmelig med lancering af sin SL-1200 pladespiller.

Den var, hvad man i dag kalder en ”game changer”:

Med sin kraftige motor og direct-drive blev den vildt populær hos discjockeys og radiostationer verden over, fordi man kunne ”scratche” vinylpladerne, uden at det gik nævneværdigt ud over pladens omdrejnings-hastighed.

(Foto: Technics)

SL-1200 er fortsat standarden for DJs efter 50 år, når de arbejder med LP’er, maxier og singles på vinyl.

Samtidig var den det vigtigste familie-medlem, da Technics for nogle år gjorde comeback på Hi-Fi scenen efter flere årtiers tavshed på grund af først cd’er, siden musik downloads og i dag streaming.

Det går åbenbart så godt hos Technics, at man har kastet sig ud i sin mest avancerede pladespiller nogensinde.

(Foto: Technics)

Technics SL-1000 RE-S hedder nyheden, der koster den nette sum af 19.000 dollars eller ca. 140.000   kroner. Den pris begrænser nok også købergruppen.

Indendørs i den nye lækre SP-1000 RE-S sidder en motor med to kerner, der er en videre-udvikling af den, der var placeret i den oprindelige og langt billigere SL-1200.

Det betyder naturligvis direct-drive i stedet for remdrift og en utrolig hurtig opstartstid. Vigtigt for radiostudier og discjockeys.

Hele Technica SP 1000 RE-S er imponerende. Pladespilleren vejer f.eks. 40 kilo og pladetallerkenen alene otte kilo. Der skal kræfter til at få sådan en masse til at rotere.

Den nye pladespiller leveres med en separat kontrol-enhed, der også indeholder strømforsyningen. (Foto: Technics)

Pladespillerens kabinet og chassis er fremstillet af kraftigt aluminium i samme kvalitet, der bruges til moderne militærfly.

De fire fødder er special-dæmpet, ligesom grammofonen indeholder et cylindrisk rør af microcell polymer, der skal holde uønskede toner og vibrationer borte.

Ret utraditionelt kan den nye Technics spille plader på både 33, 45 og 78. Betjeningen foregår via en separat kontrol-enhed med OLED display, der vejer over to kilo i sig selv.

Alt i alt skal de mange tiltag sikre, at SL-1000 RE-S er den mest præcise og vellydende pladespiller, som Technics nogensinde har bygget. Desværre er det noget, man skal betale mange penge for at opleve….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre ørenlyd fra LG