Lamper lavet af cd’er og fiskenet

Mange skifter fra Android til iPhone

(Foto: Gizchina / Weibo)

Apple går forrygende godt. Det viste det seneste kvartals-regnskab forleden dag.

Regnskabet afslørede samtidig, at Apple bliver mere og mere afhængig af sit iPhone salg…..

I april, maj og juni gik iPhone salget så stærkt frem, at Apples mobiltelefoner i dag sidder på en global markedsandel på 18 procent. For et år siden var den ”kun” på 15 procent.

Sådan som verden er skruet sammen, kan Apple kun stjæle markedsandele fra én – og det er Android telefonerne.

(Foto: Gizchina / Weibo)

At Android er på nedtur, bekræftes også af en analyse fra StockApp i foråret. Den afslørede, at Googles styresystem er faldet fra 77,32 procent markedsandel i 2018 til nu 69.74 procent.

Apples succes bliver endnu mere tydelig, når man ved, at det generelle salg af smartphones falder tydeligt i år. I samme periode er iPhone gået frem med tre procent.

Apples topchef Tim Cook er da også sjælden åbenmundet, når han til amerikanske nyhedsmedier siger, at ”iPhones har budt velkommen til et stort antal Android brugere i de senere måneder. Vi har aldrig før set så mange konvertere fra Android til iPhone,”

I Danmark kan man måske ikke mærke det så tydeligt som ude i verden. Apples telefoner har i mange år været totalt dominerende hos danskerne. iPhonens markedsandel ligger vel på mellem 40 og 50 procent. Måske endnu højere for tiden.

Apple har samtidig en meget loyal brugergruppe, der er meget, meget tilfreds med sine iPhones.

Her ses tydeligt, hvor Apple tjener sine store penge. (Infografik: Statista.com)

Sikkert lidt overraskende for nogle, for den seneste iPhone 13 var ikke det store fremskridt i forhold til forgængeren. Desuden er den seneste iOS 16 opdatering af styresystemet modtaget en del kritik.

I den seneste amerikanske tilfredsheds-analyse fra 451 Research siger 98 procent, at de er glade for deres iPhone og ikke har planer om at skifte til et andet mærke.

Forleden præsenterede Apple i øvrigt sin højeste omsætning nogensinde for det såkaldte juni kvartal – og det trods problemer med leverance af chips og andre komponenter.

Takket være iPhone-salget, der nu udgør tæt på 50 procent af Apples totale omsætning.

Sammen med en stor fremgang i salg af services nåede Apple en omsætning på 83 milliarder dollars. Det er ca.   616 milliarder kroner. Netto-overskuddet faldt dog en smule fra 21,7 til 19,4 milliarder dollars….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lamper lavet af cd’er og fiskenet