Udendørs lyd i Hi-Fi kvalitet

Huawei bliver større i laptops

(Foto: Huawei)

Når man nu ikke må sælge moderne smartphones eller mobiltelefon-net til 5G, fordi USA har sortlistet en på grund af spionage-mistanke, må man nøjes med at markedsføre knap så farlige produkt-grupper.

For Huaweis vedkommende er det laptops, øretelefoner, smartwatches og højttalere på det danske marked. Alt sammen i høj kvalitet, men langt fra så opsigtsvækkende som Huaweis mobiltelefoner i tidligere tider.

I går præsenterede Huawei så to nye laptops med større skærme ved et event i Berlin. De optræder endnu ikke på Huaweis danske hjemmeside, så jeg kan ikke fortælle, om vi også herhjemme kan købe MateBook 16s og MateBook D16.

Begge laptops fremtræder i et slankt og elegant design i aluminium med kabinettet støbt i ét stykke – unibody.

Den dyrere MateBook16s er Huaweis hidtil mest avancerede laptop. Den går efter publikummet til den store Apple MacBook Pro eller de dyrere luksus-modeller fra Dell, HP og Lenovo.

Huawei MateBook D16 er mere konventionelt designet med et separat taltastatur. (Foto: Huawei)

 

MateBook 16s har således en lækker keramisk sandblæst overflade. Den er 17,8 mm tyk og vejer lige knap to kilo. En decideret letvægter er den altså ikke.

Layoutet er lidt usædvanligt for en så stor laptop. Huawei har nemlig skåret det numeriske taltastatur bort og flyttet skrivetasterne ind midt på. De flankeres i stedet af to store højttalere, der giver MateBook 16s en rigtig god lyd.

Den billigere MateBook D16 er mere konventionel med taltastaturet til højre. Det vil glæde revisorer og andre, som indtaster mange tal og cifre i løbet af en dag.

D16 er også lidt tykkere – 18,4 mm – men vejer mindre med sine 1.7 kilo. Laptoppen fås i kulørerne sølv og Space Grey-

De to nyheders vigtigste attraktion i forhold til andre Huawei laptops er deres store skærme på 16 tommer.

MateBook 16s. (Foto: Huawei)

Det er et godt kompromis mellem de populære bærbare med 15 tommer display og dem, der bruger deres store 17 tommers laptop som erstatning for en stationær pc.

På MateBook 16s er der tale om et FullView touch-display i det i dag lidt sjældne 4:3 format. Skærmen kan vise flotte 2.520 gange 1.680 punkter og 1,07 milliarder farve-nuancer. Det er mange flere, end det menneskelige øje kan skelne.

Matebook D16 har også et FullView display, men uden berørings-følsomhed. Skærmen er i det udbredte 16:10 format og viser almindeligt Full HD – 1.920 gange 1.200 punkter.

Begge skærme kommer med lav udstråling af blåt lys, der skal skåne brugerens øjne ved lang tids arbejde foran laptoppen.

Indendørs er de to Huawei laptops udstyret med Intels seneste 12. generation Core H processorer.

MateBook 16s fås med motorer fra i5 og op til i9-1200H. Det vil sige topklasse-ydelse på maksimalt 54 watt, der suppleres med 16 GB hurtig DDR5 RAM og diske på enten 512 BG eller 1 TB. Grafikken håndteres af Intel Xe chips.

Det indbyggede batteri i 16s modellen er på 84 wH og kommer med en 90 watt adapter, der rummer Huaweis SuperCharge hurtig-opladning.

MateBook D16 kommer med maksimalt Core i7-12700H processorer på 40 watt, Intel Iris X eller UHD grafik. Her kan man vælge mellem 8 og 12 GB DDR4 RAM og 512 GB disk. Batteriet er her på 60 watt, mens oplader-klodsen er på 65 watt,

Begge laptops har en USB-C og en HDMI port plus et 3,5 mmm stik til hovedtelefon. MateBook 16S har desuden en Thunderbolt 4 forbindelse og to USB-A stik.

Vanen tro har Huawei indbygget en del finesser i sine laptops. Her i disse videomøde-tider kan Smart Conference måske være praktisk:

Med sine store højttalere og 16-tommer skærmen ligner Huawei MateBook 16s en habil laptop til multimedia. (Foto: Huawei)

Her benytter Huawei et Full HD webcam og to mikrofoner med kunstig intelligens (AI) til at skabe bedre billeder og lyd uden støj.

Med kameraet følger effecter som Virtual Background, hvor man kan lægge sine egen baggrund ind bag billedet af sig selv på videomødet.

Tilsvarende vil Eye Contact få kameraet til at følge brugerens øjenbevægelser, mens FollowCam minder om Apples Centre Stage. Det betyder, at kameraet hele tiden sørger for at have hovedpersonen i centrum af billedet, uanset om vedkommende bevæger sig rundt i lokalet.

De danske priser på de store Huawei laptops er endnu ikke offentliggjort. I England skal MateBook D16 koste fra 949 euro eller ca.  7.200 kroner, mens man skal betale mindst 1.699 euro for MateBook 16s. Det svarer til ca. 12.800 kroner ….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udendørs lyd i Hi-Fi kvalitet