Luksus-telefon gør comeback

USA vil også have lader-standard

(Foto: Marcus Urbenz / Unsplash)

Parlamentarikerne i Washington DC har åbenbart ladet sig inspirere af EU, der har besluttet, at alle mindre elektroniske apparater skal have USB-C stik fra senest 2024.

I praksis vil det sige mobiltelefoner, kameraer, hovedtelefoner, tablets, håndholdte video-konsoller og bærbare højttalere. Alt med løse opladerblokke.

Ideen er, at alle apparater kan bruge samme oplader. Man skal ikke have en ny, bare fordi man køber en ny gadget. Man kan sagtens bruge den gamle og sparer derved at sende den som e-skrald på lossepladsen.

De fleste nye smartphones, tablets og laptops har allerede USB-C stik. Det er kun Apple, der danser ved siden af med sit eget Lightning stik, som ingen andre fabrikater har.

USB-C stikket kan bruges til alt fra laptops til elektriske tandbørster. (Foto: Martin Slavoljubovski / Pixabay)

De amerikanske parlamentarikere bruger samme argumenter som deres kolleger i EU. I et brev til USA’s handelsminister, som de har skrevet, står bl.a:

”Vi må udvikle en udførlig plan, der beskytter både forbrugerne og miljøet ved at beslutte en fælles standard for opladning i USA.”

Og brevet fortsætter:

”Vi kan ikke tillade, at forbruger-elektronik fortsat kan prioritere deres egen private og uundgåeligt forældede oplader teknologi fremfor forbruger beskyttelse og miljøets helbred.”

Apple vil tilsyneladende trække i langdrag med at bruge USB-C i sine telefoner. Det sker nok først fra iPhone 15 i 2024. (Foto: Sahei Brar / Unsplash)

 

Mange Android fabrikanter som Samsung sælger allerede deres smartphones uden medfølgende opladerblok og -kabel. Apple er også stoppet fra iPhone 12 og frem.

Risikoen ved at bruge en ældre USB-C oplader er imidlertid, at man ikke får den nyeste og hurtigste opladning.

De stærkeste ladeblokke kan levere over 100 watt og dermed give strøm til alt fra laptops til elektriske tandbørster. Blot de har det rigtige stik.

Apple har da også kastet håndklædet i ringen i EU og sælger nu både MacBooks og iPads med USB-C stik. Telefonerne skal ikke komme før iPhone 15 i 2024.

De fleste nye laptops bruger i dag USB-C stik. Det gælder også Apples MacBook. (Foto: Nubelson Fernandes / Unsplash)

I deres brev henviser de amerikanske politikere direkte til EU’s nylige beslutning om at indføre USB-C som den fælles standard.

Ganske interessant nævner politikerne dig ikke ordet USB-C en eneste gang. Med andre ord kunne amerikanerne rent principielt vælge en anden standard.

Måske kunne Apple sågar vinde en opladerkrig på hjemmebane nu, hvor de har tabt et slag på udebane i EU.

Selv, hvis Apple også blev tvunget til at bruge USB-C i USA, kan iPhone fabrikanten stikke en pind i hjulet på udviklingen:

Allerede i dag bruger Apple en mikrochip i sine Lightning kabler for at sikre, at de er godkendt og licenseret.

I virkeligheden kunne Apple gøre det samme med sine USB-C kabler og opladere – og så vil forbrugerne i fremtiden også alene kunne bruge Apple tilbehør….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus-telefon gør comeback