Cykelcomputer bruger solen

Xiaomi til spil og e-sport

(Foto: Xiaomi Black Shark)

Selvom mange diskrete luksus-limousiner kan køre lige så stærkt som en sportsvogn, er der et stort publikum til biler, som provokerer i design og bare ligner fart og tempo.

Samme trend kan man se i smartphones: Modeller i de dyrere prisklasser er rigeligt stærke til at kunne håndtere moderne computerspil, men de ser ikke coole og kraftige ud.

Derfor er markedet voksende for deciderede gamer-mobiler. Også fordi de giver fabrikanterne en mulighed for at markere sig i et marked, hvor smartphones ligner hinanden mere og mere – og stort set også kan det samme.

Det seneste nye udspil til e-sport og gamer-folket kommer fra vcrdens tredje-største smartphone fabrikant Xiaomi.

Her har man skabt eget mærke til spilpublikummet, der både hedder noget mere råt og også ser sådan ud – Black Shark.

Den sorte haj er netop blevet præsenteret i to nye varianter – Black Shark 5 og 5 Pro – hvor sidstnævnte naturligvis er den mest bidske.

(Foto: Xiaomi Black Shark)

Med sin Snadragon 8 Gen 1 motor er Black Shark 5 Pro den klart mest muskel-prangende. Den kommer nemlig også med hele 16 GB af den lynhurtige DDR5 RAM på 6.400 MHz og et 256 GB lager med tunet UFS 3.1 styring.

Skærmen er en Samsung OLED på 6,67 tommer og Full HD+ grafik på 2.400 gange 1.080 punkter.

Opdatering af billedet – vigtigt i videospil – er helt oppe på 144 Hz, hvor 90 Hz i dag er det normale og 120 Hz det hurtige hos de fleste konkurrenter. Tilsvarende er ”touch sampling på 720 Hz. Begge er rene racer-værdier.

Desuden er Black Shark displayets lysstyrke helt oppe på 1.300 nits. Der er HDR10+ støtte, og skærmen kan vise 109 procent af biografernes DCI-P3 farveskala.

Computerspil er ikke kun flotte billeder, men også stor lyd. På dét punkt satser Black Shark ikke kun på, at brugerne har headsæt eller øretelefonerne på. Den nye mobils indbyggede højttalere er også ekstraordinært gode.

Xiaomi praler således med, at de skrappe mobiltestere fra franske DxOMark har placeret Black Shark 5 Pro helt i top som den smartphone, der har industriens bedste lyd.

Alle disse kraft-udfoldelser genererer uden tvivl en masse varme. En svaghed, som Snapdragon 8 Gen 1 processoren også anklages for i mere civile smartphones.

(Foto: Xiaomi Black Shark)

Black Shark har derfor forsynet sin topnyhed med et dobbelt damp-kammer med væske-køling som i en racermotor.

Kølerørene har bl.a. en celle-lignende kapillær overflade, der skal øge kølevæskens cirkulation og effektivitet.

Dertil kommer, at både processor, 5G antenne og batteriet er forbundet til en køleplade, der kan flytte varmen hurtigt væk fra de vitale dele af telefonen.

Også i det rent fysiske afslører Black Shark 5 Pro, at den ikke er en helt almindelig smartphone. I siderne sidder f.eks. magnetiske udløsere – triggere – til spilbrug.

Desuden er mobilens cover 3-D afrundet, så den ligger ekstra godt i hånden – også selvom brugeren sveder og kæmper sig igennem en stor udfordring på skærmen.

Og selvfølgelig har telefonen indbygget RGB lysshow. Den skal jo vække opsigt ligesom en sportsvogn med brede fælge og ekstra lygter.

Helt har Black Shark dog ikke glemt, at 5 Pro også skal kunne bruges til andre telefon-formål. Den er ikke kun en handy spillekonsol.

(Foto: Xiaomi Black Shark)

Således lever nyheden op til Xiaomis gode råd som fotomobil. På ryggen af Black Shark 5 Pro sidder således tre kameraer med et 108 megapixel hoved-objektiv som det vigtigste. Det assisteres af en ultra vidvinkel på 13 MP og en makro-linse til nærbilleder på 5 MP.

Kameraerne kan optage 4K HDR10+ video med op til 60 billeder i sekundet (fps) og slow motion i 1.080 punkter og 960 fp. Det er ret flot.

Til sidst skal nævnes, at Black Shark 5 Pro har hurtig 5G, Wi-Fi 6 og det enete nye Bluetooth 5.2 med hi-res audio.

Batteriet er på 4.650 mAh og kan oplades lynhurtigt med 120 watt via kabel. Det svarer til, at batteriet fyldes op fra 0 til 100 procent på bare 15 minutter!

Xiaomi tager langt fra alle sine mobiltelefon modeller til det danske marked, hvor vi kun ser en lille del af Xiaomis egne modeller eller dem fra datterselskaberne Redmi og Poco. Lad os håbe, at Black Shark 5 slipper gennem nåleøjet.

Jeg kan derfor ikke byde på officielle danske priser, men kun formidle hvad den coole gamer-mobil skal koste på det internationale marked:

Topmodellen Black Shark 5 Pro med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 motor og Samsungs lynhurtige OLED E4 display er prissat til 799 dollars, hvilket svarer til ca. 5.750 kroner.

Den knap så kraftige Black Shark 5 (uden Pro) må nøjes med en Snapdragon 870 processor, 12 GB RAM og en knap så rap AMOLED skærm. Den skal koste fra mere moderate 549 dollars eller knap 4.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cykelcomputer bruger solen