Genbrugt mere udbredt

Bill Gates’ sommer-læsning

(Foto: GatesNotes)

Microsofts grundlægger Bill Gates har officielt trukket sig tilbage fra det daglige trummerum i verdens største softwarehus, der har gjort ham til milliardær og en af klodens rigeste mænd.

Dét har ikke fået Gates til at slappe af og lege pensionist. Tværtimod kaster han sig ud i det ene nye store projekt i miljø-beskyttelse og sygdoms-bekæmpelse.

Hvert år spenderer Bill Gates milliarder af dollars på velgørende formål, og han opfordrer sine kolleger blandt verdens milliardærer til at gøre det samme.

Ind imellem de mange møder og video-konferencer giver Gates sig tid til at læse bøger – mange bøger.

Desuden har han gjort det til en tradition hver juni at offentliggøre en hitliste over de bøger, som han mener, vi bør pløje igennem i sommerferien. Hvis ikke alle fem – så i hvert fald en enkelt eller to.

Bill Gates viser listen på sin private blog, hvor han bemærker, at de fem titler, han denne gang har udvalgt, ligner tung kost at tygge sig igennem.

Det er emnerne, som bøgerne behandler måske nok – men bøgerne selv er letlæste, beroliger han.

Desuden bliver man en god portion klogere af læse bøgerne, der handler om emner som ligeberettigelse, klimaforandri

nger, politisk polarisering og om den hårde sandhed, at livet sjældent  bliver, som unge mennesker forestiller sig.

Ifølge Gates har de fem skribenter – tre roman-forfattere, en journalist og en forsker – været i stand til at behandle komplekse emner på en både spændende og underholdende måde.

Her er så Bill Gates sommer-lekture:

Naomi Alderman: ”The Power”. En science-fiction roman om ligeberettigelse, hvor alle kvinder har fået en evne til at udsende dødelige elektro-chok fra deres krop.

Ezra Klein: ”Why We’re Polarized”. Bogen handler om den stigende polarisering i amerikansk politik, men fortæller også en masse om menneskets psykologi.

Amor Towler: ”The Lincoln Highway.” Bogen fortæller om to brødres forsøg på at køre på fra Nebraska til Californien i 1954. Det går ikke helt som planlagt.

Kim Stanley Robinson: ”The Ministry for the Future.” Bogen dramatiserer mange af de problem-stillinger, vi hører om klima-forandring, mulige miljø-katastrofer osv.

Vaclav Smil: ”How the World Really Works.” Dette er en oplæring i numerisk tænkning om mange af de fundamentale ting, der former det menneskelige liv.”

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genbrugt mere udbredt