Fri data hos YouSee

Pas bedre på dine ører

(Foto: Liza Summer / Pexels)

En ny glad sommersang, der kom på gaden her i pinsen, skal få danske unge til at blive mere opmærksomme på, at det er vigtigt at passe på deres hørelse.

Melodien ”Heartbeat” fra den svenske singer-songwriter Nea og de norske musik-producere Skinny Days indeholder nemlig frekvenser og elementer, som kun nogle mennesker kan høre – ikke dem med øreproblemer. Sangen rummer også ord, der er skjult bag andre lyde.

Samsung Nordic står bag projektet, der bakkes op af den danske Høreforeningen. Den fortæller, at omkring 800.000 danskere en eller anden grad af høretab.

Verdenssundheds-organisationen WHO anslår sågar, at 1,1 mia. yngre mennesker er i farezonen for at få nedsat hørelse på grund af nye måder at omgås musik på.

Den svenske singer-songwriter Nea og de norske musik-producere Skinny Days står bag ved ”Heartbeat”, der gerne skulle blive et sommerhit – og samtidig advare børn og unge mod høretab. (Foto: Samsung)

”Musik direkte i ørerne og høj lyd fra spil skal tages alvorligt. Flere og flere børn og unge får tinnitus og risikerer at udvikle et høretab tidligere i livet. Derfor er det vigtigt, at danske børn og unge bliver mere bevidste om at passe på deres hørelse,” forklarer Majbritt Garbul Tobberup. Hun er landsformand for Høreforeningen.

Hun tilføjer, at antallet af unge kvinder, der rammes af tinnitus og ringen i ørerne, er steget med 82 proeent i de seneste fire år. Alligevel bliver der gjort alt for lidt – andet end måske at råde de unge til at spille musikken lavere i deres øre- og hovedtelefoner.

Lige nu indledes den danske festival-sommer efter to års stilstand på grund af Corona. Det vil lokke hundrede-tusinder af unge ud for at høre musik, og mange stiller sig helt tæt op til scenen og de store højttalere.

Høreforeningen vil ikke råde folk fra at høre musik. Man skal bare ikke skrue for højt op og huske at tage lyttepauser i dagligdagen.

Så længe man ikke spiller sin musik for højt og holder regelmæssige pauser i sin lytning, er der næppe fare for høreskader. (Foto: Bernd Everding / Pixabay)

Desuden indeholder mange af de nye øre- og hovedtelefoner features, der advarer om, hvis man spiller højere, end det er sundt.

”De nye aktive støjreduktions-systemer (ANC) kan også hjælpe. De giver mulighed for at justere og tilpasse lyden i ørerne, så man kan høre musikken ved lavere lydtryk, fordi al forstyrrende larm er filtreret bort,” forklarer Samsung Danmarks landechef Claus Holm.

Til sidst gør Samsung og Høreforeningen opmærksom på, at sangen ”Heartbeat” ikke er et medicinst produkt. Den er ikke beregnet til at erstatte traditionelle metoder til diagnosticering og behandling af høretab. Hvis man har mistanke om, at der er noget galt med sine ører, skal man gå til sin ørelæge.

Til gengæld håber de to naturligvis, at ”Heartbeat” bliver et stort sommerhit og kan få flere unge til at tænke på deres hørelse.

Hvis du ikke vil streame melodien fra en af de store musiktjenester, hvor den har ligget siden i fredags, kan du lytte og afprøve den på dig selv via følgende link….

 

 

 

 

https://www.samsung.com/dk/presse/#/

(Foto: Liza Summer / Pexels)   intro

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fri data hos YouSee