Sony viser ny baby

En håndfuld musik

(Foto: Artiphon)

Selvom langt de fleste nøjes med at lytte til musik via mobiltelefonen og streaming, er der fortsat mange, som pusler med deres egen melodier. Og bestemt ikke alle professionelle sangskrivere og komponister.

Til dem, der er kommet knap så langt i deres musikalske udvikling og karriere, kunne denne lille handy gadget måske det helt rigtige – Orba 2 fra Artiphon i country højborgen Nashville.

Med sine beskedne ydermål på 7,9 gange 5 centimeter lignere ligner Orba 2 et legetøj, man kan have i sin hule hånd.

(Foto: Artiphon)

Det er ganske rigtigt, for musikmaskinens otte touch-knapper er nemlig placeret i en ring, så man nemt kan betjene begivenhederne fra en og samme hånd.

Orba 2 kan samtidig reagere på ni forskellige håndbevægelser – gestures – ved hjælp af et indbygget accelerometer og et gyroskop. Bevægelserne kan f.eks. være tap, pres, wipe, tilt, ryst og spin.

En ny-udviklet digital sound processor (DSP) indeholder elektroniske synthesizer toner sammen med samplede audio optagelser.

(Animation: Artiphon)

De giver brugeren adgang til at spille instrumenter som f.eks. et klaver eller elektriske guitarer direkte fra sin lille Orba 2. Musikeren kan så tilføje vokaler og egne lyde helt efter eget behag.

Takket være en digital hukommelse kan brugere nu lægge f.eks. trommer, bas, rytme, solo instrumenter og stemmer lag for lag som i et rigtigt lydstudie. Der vil være plads til skabe sange og melodier på op til 128 takter, hvilket svarer til ca. fem minutter.

Indendørs i Orba 2 sidder også en 24-bit digital-til-analog konverter og en højttaler med tre watts forstærker. Dertil kommer naturligvis et stik til at anbringe en hovedtelefon eller eksterne højttaler bokse.

Overfladen af den lille musikmaskine er fremstillet af et keramik materiale, der både skal være smuds-afvisende og behageligt at røre ved. (Foto: Artiphon)

Naturligvis arbejder Orba 2 trådløst via Bluetooth sammen med en tilhørende app på brugerens mobiltelefon eller tablet. Her kan man så f.eks. optage lyde fra verden omkring brugere og sende dem ind som en del af den musikalske komposition.

Bruger man MIDI-baseret software og hardware på sit lydgrej, kan Orba 2 også sagtens forbindes over enten USB-C kabel eller Bluetooth MIDI.

Artiphon sælger bl.a. den nye Orba 2 via sin hjemmeside her. Prisen ligger på 150 dollars eller godt 1.000 kroner. Kan man klare sig med noget knap så avanceret, kan man også her købe den gamle Orba til 100 dollars….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony viser ny baby