Smart nyt lys til cyklen

Musikmaskiner til børn

Blipblox SK23 synthesizer i dygtige unge hænder. (Foto: Playtime Engineering)

Hvorfor er det kun voksne, der skal have lov til at komponere og spille god musik?

Interessen for at synge og performe smukke toner, begynder jo som regel meget før. Kig blot på det sociale medie TikTok og de millioner af små videoklip med børn, der viser deres musikalske evner.

Amerikanske Playtime Engineering vil hjælpe de yngste årgange med at blive musikere via sin serie af Blipblox lydmaskiner.

Bligblox myTracks mini lydstudie. (Foto: Playtime Engineering)

De to nyeste er Blipblox SK2 og Blipblox myTracks – henholdsvis en letbetjent synthesizer og et komplet lydstudie pakket ind som et stykke legetøj.

SK2 synthesizeren kommer med over 400 indbyggede melodier, der strækker sig over alt fra videospil-pop til riffs fra klassisk musik. Dertil kommer naturligvis også muligheden for at spille sine egne melodier.

Mere erfarne musikere vil genkende, at Blipblox SK2 rummer mange lydfiltre, en wavetable synthesizer, en digital tromme-maskine, en bunke oscillator skemaer plus delays og forsinkelses effekter.

Blipblox SK2 må være oplagt for alle børn og yngre teenagere, der spiller musik på f.eks. TikTok. (Foto: Playtime Engineering)

Enheden kan køre både på strøm og batterier. Dens betjening og udseende er blevet bedre end dens forgængere, og SK2 indeholder nu en stor og vellydende højttaler.

Ny hos Playtime er også Blipblox myTracks, der kan fungere som et komplet lille lydstudie på børneværelset:

Det centrale element i myTracks er en fem-kanals mixer, hvor man f.eks. kan aktivere sequencer klip, blande toner og lydeffekter og foretage multi-track sampling  Mange af funktionerne kan nås via en direkte knap, hvor de normalt ligger godt gemt og gravet ned i brugerfladen på de voksnes studie-udstyr.

Blipblox myTracks ligner et legetøj, men kan faktisk mixe og producere musik af imponerende kvalitet. (Foto: Playtime Engineering)

 

Dertil kommer, at de unge musik-producere nemt kan gemme deres klip og kalde dem frem igen, uden at det kræver ekstra udstyr.

myTracks har et fem-bens MIDI stik, hvorfra den nye ”groove station” kan kontrollere alle typer Blipblox synthesizere. Dertil kommet en USB MIDFI forbindelse, som f.eks. kan arbejde sammen med musik-software på en pc eller Mac.

Blipblox SK2 er beregnet til børn mellem otte og 14 år. Synthesizeren kommer til salg fra november til priser fra 199 dollars eller ca. 1.400 kroner.

Blipblox myTracks kommer først i begyndelsen af næste år til 249 dollars eller ca. 1.750 kroner….

myTracks kan sikker fascinere både store og små. (Foto: Playtime Engineering)

Børnenes lydmixer set fra siden. (Foto: Playtime Engineering)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart nyt lys til cyklen