IKEA bliver mere åben

Laptoppen der tåler alt

(Foto: Panasonic)

Japanske Panasonic er ikke ligefrem kendt som et af de store laptop mærker. Man ser ikke Panasonics bærbare pc’er stå på kontorer eller hjemmets skriveborde i stil med Lenovo, Apple, HP, Acer eller Dell.

Bevæger man sig imidlertid ud på byggepladser, i landbruget, i militæret og hos ingeniører, der arbejder meget i marken, har Panasonic et meget større navn.

Det skyldes, at de japanske Toughbooks kan tåle meget mere end alle andre. Præcist, som vi kenderde såkaldte håndværker-telefoner fra smartphones.

Panasonics nye Toughbook 40 er firmaets hidtil sejeste. Laptoppen er således certificeret efter både de militære MIL-STD-810H og MIL-STD-461H krav for robust konstruktion.

Toughbook 40 er formentlig verdens mest hårdføre laptop og kan f.eks. bruges af militær, politi og redningskorps. (Foto: Panasonic)

I praksis betyder det, at Toughbook 40 kan tåle at falde ned på et betongulv fra 1,8 meters højde uden at tage skade.

Den kan tåle både høje og lave temperaturer, og den tager ikke skade af at stå i direkte solskin i Sahara. Dertil kommer, at laptoppen er vand- og støvtæt på IP66 niveau. Det er bestemt ikke noget, man vil udsætte sin sarte MacBook for.

Panasonic has supported the mobile workforce for a good many years with its line of Toughbook business laptops. Now the company has announced its most rugged laptop yet, the modular 14-inch Toughbook 40.

Den suveræne udholdenhed skyldes bl.a, at Panasonic har ofret et chassis af magnesium letmetal og et kabinet med kabinet og stødzoner til sin Toughbook 40.

Brugeren kan selv udskifte otte dele af Panasonic Toughbook 40 inklusive batteri. Der er også plads til Blue-ray eller DVD-drev. (Foto: Panasonic)

Det holder vægten nede på 3,35 kilo – et kilo lettere end sine søskende hos Panasonic. Samtidig har chassis’et integreret bærehåndtag og låsebeslag.

Med 14 tommer er skærmen på Toughbook 40 større end sædvanligt på denne type laptop.  Billedet på det super-robuste IPS/LCD display vises i Full HD og med en kraftigt lysstyrke på 1.200 nits. Det betyder, at skærmen kan aflæses tydeligt selv i direkte sol.

Som noget nyt har Toughbook 40 også fået et 5 megapixel webcam og mikrofoner i, hvad Panasonic kalder ”tetra” kvalitet. Videomøder er også kommet til udendørs laptops.

Det samme er Windows 11 Hello ansigts-genkendelse og integrerede højttalere, der kan spille med op til 95 dB lydniveau. Det skal sikre, at beskeder fra f.eks. kolleger kan høres selv i larmende omgivelser.

(Foto: Panasonic)

Under hjelmen sidder Intel Core i5 eller i7 processorer af 11. generation. De suppleres af op til 64 GB RAM hukommelse og 2 TB lager, hvis indhold er krypteret. Som ekstra sikkerhed kommer Toughbook 40 med Secure Wipe, der kan slette lagerets data på få sekunder.

Grafik-chippen er som udgangspunkt en Intel UHD, men kan udvides til Intel Xe eller en endnu hurtigere AMD Radeon.

Bluetooth 5.1 og Wi-Fi 6 er naturligvis standard og kan suppleres med 4G eller 5G modems. Det samme kan et modul med GPS i.

Dertil kommer, at Panasonic laptoppen er født med flere USB-porte – herunder support for Thunderbolt 4 hastighed.

De sidder side om side med porte til HDMI ekstra skærm, Gigabit Ethernet, en microSD skuffe til memory-kort og plads til to SIM-kort på samme tid. Ligesom på en Android smartphone kan man altså have to forskellige mobilnumre på sin laptop.

Både tastatur og tænd/sluk knap er baggrunds-belyst, så man kan finde dem selv i mørke. Pegeplade og taster er ekstra robuste, så de kan bruges i direkte regnvejr eller med handsker på.

Meget karakteristisk for Panasonic er, at Toughbook 40 er indrettet, så brugeren selv kan udskifte otte vigtige moduler af laptoppen. Det er bl.a. batteri, tastatur, udvidelseskort, RAM og SSD lager.

Batteriet er en meget vigtig del af en bærbar pc, som bruges i marken – helt bogstaveligt. Derfor tilbyder Toughbook 40 næsten rekordagtigt lange 36 timers driftstid. Løber man tør, kan man så have et fyldt batteri-modul med i tasken.

Den super-seje laptop lander i Europa i slutningen af foråret, så det må være snart. Prisen begynder ved ca. 4.200 euro eller godt 31.000    kroner….

Toughbook har integreret bærehåndtag. (Foto: Panasonic)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA bliver mere åben