Xiaomi forlovet med Leica

SteelSeries hopper klasse op

(Foto: SteelSeries)

Danske SteelSeries fremstiller i forvejen nogle af markedets allerbedste headsæt til computer-spillere og e-sportsfolk.

Med de nye Arctis Nova Pro og Arctis Nova Pro Wireless overgår SteelSeries sig selv. Ud over et mere elegant design og de egenskaber, som gamere elsker, byder nyhederne nemlig også på ægte Hi-Fi lyd.

I Arctis Nova Pro sidder nemlig en anden generation GameDAC digital-til-analog konverter, der skal give meget rene og præcise detaljer.

Dertil kommer den nye Sonar software, der leverer ægte 360 graders surround sound og brugerne mulighed for at skræddersy lydbilledet heltt efter deres ønsker. Den slags ser man ikke så ofte i gamer hovedtelefoner.

Gennem adskillige år har SteelSeries fastholdt sit ydre design af headsæt. Det er man gået bort fra med Nova Pro for at give en bedre bærekomfort – selv hvis man har hørebøfferne på i mange timer.

(Foto: SteelSeries)

SteelSeries har bl.a. tilføjet fire punkter, hvor man kan finjustere Nova Pro. De omfatter bl.a, at man kan rotere og højde-indstille ørekopperne. Desuden er hovedbåndet er blevet mere fleksibelt.

Tilmed gør SteelSeries sig nærmest moderigtig. For ekstra 35 dollars kan man nemlig købe et Booster Pack, der indeholder udskiftelige hovedbøjler og ydre plader på ørekopperne i farverne rødt, lila, mint og rose. Hvis det sorte er for diskret og almindeligt.

Indendørs sidder ny-udviklede drivere – højttaler-enheder – med dobbelt membran. De skal spille meget bedre end bulderbas og samtidig reagere lynhurtigt. Vigtigt i intense videospil med masser af handling i.

Nova Pro har også aktiv støj reduktion (ANC), hvilket kan filtrere al  forstyrrende omgivelsesstøj.

På den måde bliver brugeren ikke selv generet, samtidig med at hans eller hendes egen stemme går klokkerent igennem til medspillere og venner, man er i kontakt med via headsættets mikrofoner.

(Foto: SteelSeries)

SteelSeries hævder at have indbygget verdens første parametriske equalizer i professionel kvalitet til gamere.

Ideen er, at brugeren kan indstille den digitale tonekontrol til at fremhæve bestemte frekvenser. Så vil f.eks. fodtrin eller knust glas blive så tydeligt, at spilleren kan mærke tydeligt, hvis vedkommende bliver angrebet bagfra.

Desuden har SteelSeries indbygget et nyt 360 graders Spatial Audio system, der kan give både 5.1. eller 7.1 surround sound – afhængig af, hvilken lyd der smides ind i hovedtelefonerne. Effekten skal være meget mere realistisk end på headsæt med virtual surround.

Endelig kommer Arctis Nova Pro med en helt ny fire-kanals GameDAC konverter, der er godkendt efter Hi-Res kravene til Hi-Fi i den fine klasse. Ifølge SteelSeries skal lydsignalet være 78 procent renere end på tidligere modeller.

Digital/analog konverteren sidder i sin egen separate lille boks, hvis indbyggede OLED display gør det nemt at indstille equalizeren, sortere audio input, justere volumen osv – helt uden at man behøver at lukke eller sætte sit spil på pause imens.

(Foto: SteelSeries)

Da gamere diskuterer vildt, om hovedtelefoner skal være med eller uden kabel, har SteelSeries taget konsekvensen og leverer de nye Nova Pro i begge varianter.

Den trådløse udgave har integreret SteelSeries Quantum 2.0 Wireless system. Det tillader, at man kan forbinde to signalkilder på samme tid – den ene via Bluetooth, den anden over Nova Pros egen 2,4 GHz frekvens.

Meget praktisk leverer SteelSeries de trådløse hovedtelefoner med et dobbelt batteri. Så kan man altid have det ene til opladning og klar, når Nova Pro er ved at løbe tør for kræfter.

SteelSeries tilbyder begge de nye headsæt i flere udgaver, der passer til enten Microsoft Xbox eller pc og Sony PlayStation. Desværre ikke Nova Pro, der dækker det hele.

Arctis Nova Pro med kabel på koster 2.099 kroner til begge platforme. Nova Pro Wireless skal man af med 2.899 kroner til.

 

SteelSeries, der blev stiftet af danskeren Jacob Wolff-Petersen i 2001, blev for nylig opkøbt af GN Store Nord for otte milliarder kroner.

GN kendes dels for høreapparater, dels for Jabra med øretelefoner og headsæt. Med SteelSeries i folden får GN en stor fod ind i det hurtigt voksende marked for e-sport og gamere.

SteelSeries har i dag godt 350 ansatte, hvoraf de 80 er software-ingeniører. De sidder fordelt afdelinger i Danmark, USA, Kina, Frankrig og Taiwan….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi forlovet med Leica