Nu skal Whatsapp tjene penge

OLED laptop ikke længere luksus

(Foto: Acer)

OLED skærme er helt almindelige på smartphones og på lidt dyrere tv-apparater. På bærbare pc’er har de imidlertid været en kostbar luksus.

Acer har nu sat sig for at ændre på det faktum. Verdens fjerde-største laptop fabrikant har derfor udstyret en af sine nye mainstream modeller med OLED display, så den straks ser meget dyrere ud, end den er.

Acer Swift 3 OLED er udstyret med en 14 tommers skærm i denne særlige teknologi, der bl.a. sikrer en bedre kontrast, en sortere sort, mere præcise farver generelt og en højere lysstyrke på 500 nits end konventionelle laptop displays i LCD / IPS.

Ifølge Acer skal Swift 3’s skærm kunne vise grafik i ”2,8K kvalitet”. Det vil i praksis sige 1.600 punkter eller WQXGA+, hvis man vil have det tekniske udtryk.

Ved første øjekast ser den nye Acer ret uskyldig og almindelig ud. Kun de tynde rammer omkring skærmen vækker lidt opmærksomhed. De store kvaliteter afslører sig først, når laptoppen tændes.

Acer Swift 3 kommer bl.a. med et baggrunds-belyst tastatur med eget luft-indtag, der leder 10 procent mere varme bort end et normalt keyboard. (Foto: Acer)

Ud over den glimragende skærm triller Swift 3 frem med Intels seneste nye 12. generation Core H processorer i i5 eller i7 klassen plus Iriz Xe chips til grafikken.

Acer Swift 3 er godkendt som Intel Evo laptop. Den kommer med op til 16 GB hurtig DDR5 RAM og SSD-diske efter den seneste PCI2 Generation 4 standard.

Den bærbare har det seneste nye Wi-Fi 6E netværk og et godt udvalg af USB porte. Dertil kommer et støjfilter med kunstig intelligens til sine mikrofoner og en særlig støjreduktion, der forbedrer video-kald under dårlige lysforhold.

Swift 3 OLED er kun 17,9 millimeter tyk og vejer beskedne 1,4 kilo takket være sit chassis af aluminium. Laptoppen har desuden en pegeplade, der er lavet af genbrugs-plastik hentet op fra havet.

Batteriet skal sikre op til 10 timer på en opladning. Det er ikke specielt opsigtsvækkende. Det er til gengæld, at man kan sikre sig strøm til fire timers brug via kun 30 minutters opladning,

Allermest interessant ved Acer Swift 3 OLED er imidlertid prisen. Den er fra kun 8.700 kroner. Laptoppen skal være i danske butikker fra juli….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal Whatsapp tjene penge