Party under vandet

iPhone 13 er bare nummer ét

(Foto: Jeremy Bezanger / Unsplash)

Det er ikke kun i Danmark og USA, hvor publikum er glade for Apples telefoner. Her i landet er op imod halvdelen af alle nye solgte mobiler en iPhone.

iPhone 13 klarer sig også flot internationalt. Ifølge analysefirmaet IDC var den verdens mest købte smartphone i årets første kvartal.

Apple følger dermed op på et fantastisk 2021, hvor iPhone 13 var årets tredje-bedst sælgende mobil i verden. På trods af, at modellen kun var på markedet i årets tre sidste måneder.

I 2021 var iPhone 12 verdens mest købte smartphone model, mens det i 2020 var iPhone 11.  Derfor kommer det næppe som den store overraskelse, at Apple også indleder 2022 med stærk medvind og en global førsteplads.

IDC’s netop offentliggjorte Top-5 over de mest populære mobiltelefoner i verden her i år minder en del om de hitlister over Danmarks bedst sælgende, som Leifshows viser hver den første i måneden. Kun to mærker er med i toppen, og Apple er størst.

Ligesom i Danmark er folk ude i verden også villige til at betale mange penge for en ny smartphone. Den næst-mest solgte smartphone på globalt plan er nemlig den dyre iPhone 13 Pro Max med den store 6,7 tommers skærm.

(Infografik: IDC / LinkedIn)

 

På tredjepladsen i årets tre første måneder landede så den helt anderledes Samsung Galaxy A12. Det er en mellemklasse telefon, som kun koster en tredjedel af iPhone 13 Pro Max.

IDC afslører desværre ikke antallet af enheder, som blev solgt i første kvartal. Hverken totalt eller på modeller. Og heller ikke deres markedsandele.

Derfor er det umuligt at se, om Apple sælger mange flere telefoner end Samsung. Heller ikke, om Apple begynder at true Samsung på positionen som største mobiltelefon mærke i verden.

Selvom Samsung ikke har de mest købte enkelt-modeller, har Samsung kunne holde sin klare førsteplads, fordi sydkoreanerne sælger så mange forskellige telefoner i alle prisklasser. Apple har kun en håndfuld modeller, og de er næsten alle i den dyre klasse.

Til sidst kan jeg lige minde om, hvad verdens i øjeblikket bedst sælgende smartphone indeholder af elektronik og features:

iPhone 13 rummer Apples seneste nye A15 Bionic processor. Telefonen har en 6,1 tommers skærm og to kameraer på ryggen. I Danmark kan man købe Apples bestseller til priser fra ca. 7.000 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Party under vandet