Apple har otte nyheder på vej

Party under vandet

(Foto: U-Boat Worx)

I de senere uger har der været meget omtale af de russiske oligarkers – og Putins egne – luksus yachter – der alle koster langt over 100 millioner kroner. Nogle enkelte af dem ligger sågar på den forkerte side af en milliard.

De fleste af dem er blevet beslaglagt som led i Vestens restriktioner mod Rusland, så lige nu må disse rigmænd nok nøjes med at holde sig til lands og uden adgang til deres helt store pengepung.

Den kunne man ellers godt have forestillet sig at se benyttet til at købe verdens mest luksuriøse ubåd – UWEP.

(Foto: U-Boat Worx)

Den er på størrelse med de største atom-ubåde til krigsformål, men er udelukkende beregnet til fornøjelse. Blodige krige udkæmpes kun til nød på computer og ubådens store skærme.

UWEP – Under Water Entertainment Platform – er udviklet af det hollandske design bureau U-Boat Worx. Projektet omfatter et fartøj med plads til 120 gæster ad gangen plus den maritime besætning, køkken-personale, tjenere osv.

UWEP måler 150 meter 35,1 meter i længden, syv meter i højden og 7,7 meter i bredden. Den er derfor for stor til at blive benyttet som undervands partybus i Københavns eller for den sags skyld Amsterdams kanaler.

(Foto: U-Boat Worx)

Netop party er ellers et nøgleord i U-Boat Works markedsføring af den nye uber-luksus-gadget. Andre formål er hotel, casino, konference-center, restaurant, diskotek eller selskabs-lokaler til f.eks. bryllupper, receptioner og jubilæer.

Denne tingest er så stor, at sektionerne i fronten og bagenden er delt op i to niveauer. Det øverste kan minde om en scene med ekstra plads til stole og borde, mens den nederste rummer kommandobroen forrest, motorrum i midten, køkken og fem badeværelser længere bagude.

Indretningen er fleksibel og kan udstyres med soveværelser, bar, lounge og et mindre VIP område øverst. Bossen skal have sit eget privatliv.

UWEP er så stor, at ubådens indre er delt op i flere etager med elevator imellem- (Foto: U-Boat Worx)

Fra alle områder af ubåden har man en fantastisk udsigt til undervands-verdenen uden for.. UWEP er nemlig udstyret med 14 store vinduer på hver 4,5 meter i diameter. Ud for hvert vindue er placeret projektører, som kan fjernstyres indefra.

UWEP’s stålskrog kan tåle at gå ned på 200 meters vanddybde. Længere nede er der alligevel ikke så meget liv at kigge på – og i øvrigt heller ingen lys.

Ubåden drives 100 procent elektrisk via otte motorer. De fire er på hver 107 hestekræfter/ 80 kW til vandret bevægelse, de andre fire til lodret sejlads med elmotorer på 54 hestekræfter  40 kW.

(Foto: U-Boat Worx)

Tophastigheden er meget beskedne tre knob ved vandoverfladen – det svarer til 5,6 kilometer i timen eller et adstadigt gang-tempo. Under vandet er UWEP 0,5 knob sløvere.

Energien henter ubåden fra et enorme bly-batterier på tilsammen 1,2 megawatt time, der ligger nederst i skroget. De har kræfter nok til 18 timers tophastighed. Et ekstra nødbatteri kan holde alle kritiske systemer kørende i 96 timer, hvis tingene skulle gå helt galt.

De gale hollændere skal såmænd nok finde købere til deres ubåd, selvom det nok ikke ligefrem er rigmænd med russisk pas.

(Foto: U-Boat Worx)

Mig minder UWEP om Jules Vernes berømte science fiction roman ”En verdensomsejling under havet”, der blev skrevet for over 150 år siden.

De samme afstande, som datidens ”Nautilus” kunne overvinde, kan den moderne udgave ikke klare.

Men den gør det i mindst samme luksus og fornemme stil – og så kan man jo lade film-udgaven vise på storskærm, mens man selv tøffer afsted på 100 meters dybde og nysgerrige hajer, blæksprutter og sæler kiggende ind ad de store vinduer.

(Foto: U-Boat Worx)

U-Boat Worx vil ikke afsløre noget om priser, eller om man mon allerede har fået første bestillinger på f.eks. et mobilt undervands-hotel.

Men mon ikke vi snakker om prisniveauer, der minder om, hvad oligarkerne eller de amerikanske tech-milliardærer fra Amazon, Microsoft, Apple og Tesla har betalt for deres ovenvands motor-yachter?

Hollænderne vil dog gerne fortælle, at man også pusler med en mindre udgave af UWEP. Den bliver ”kun” 27 meter lang og med plads til 80 gæster plus besætning og service-personale….

Hvad med en gin tonic på 100 meters vanddybde. (Foto: U-Boat Worx)

Her er forskellige indretningsforslag til verdens mest luksuriøse ubåd. (Foto: U-Boat Worx)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple har otte nyheder på vej