Data-forbrydelser boomer

Her er det smarte skærebræt

Nu har vi fået ørerne blæst fulde af løfter om, at vores køkken snart bliver intelligent og selvtænkende og naturligvis kan styres via mobiltelefonen.

Køleskabe, opvaskemaskiner, komfurer og mikrobølge-ovne skal reagere på vores stemme-kommandoer.

Kaffemaskinen brygger individuelt til hvert familie-medlem. På køkkenbordet står en tablet, hvor man kan følge mesterkokkens kursus i at stege en bøf. Det hele er naturligvis en integreret del af tingenes internet (IoT).

Jeg har ærlig talt gået og savnet håndgribelige eksempler på ny teknologi i de mere dagligdags ting i køkkenet. Kunne man ikke gøre noget med redskaberne, bestik, tallerkener osv?

Det nye 4T7 Smart Chopping Board er netop sådan en gadget, som de fleste køkken-arbejdere nok ville ønske sig i jule- eller fødselsdagsgave.

Her er der nemlig tale om et computerstyret skærebræt, der også samtidig er en kalorie-tæller og et digitalt køkkenur.

Selve skærebrættet er delt i fire:

Hoved-elementet er fremstillet i vandtæt bambus eller valnød og ligner et traditionelt skærebræt.

Et sidebræt har en sølv-ion anti-bakteriel belægning og er ideelt behandling af grøntsager. Det forhindrer smitte mellem ubehandlet kød og grønt.

Det tredje bræt har en elektrisk belægning, så det kan bruges til optøning eller lettere opvarmning af madvarer.

Optøning af frossent kød sker seks gange hurtigere end ved almindelig stuetemperatur. Vandet samles i en lille tank, så det ikke flyder over hele køkkenbordet.

Optønings-brættet kan samtidig fungere som bradepande, som man kan stille direkte i ovnen. På grund af den særlige belægning fordeles varmen meget fint over hele panden – godt for en steg eller kage.

Det fjerde bræt indeholder en meget præcis køkkenvægt, så man nemt kan ramme opskriftens fordeling af råvarer. Vægten kan vise kilo, pund, ounces, gram og selv milliliter. Nøjagtigheden er 0,1 gram op til maksimalt tre kilo ad gangen.

Den eneste del af 4T7, der ikke sidder som del af skærebrættet, er kalorie- og sukker-tælleren. Den gemmer sig i en app, som brugeren har liggende på sin mobiltelefon eller tablet. For den har man selvfølgelig også på sig i køkkenet.

Og nåhrr ja – så er der jo lige display i selve skærebrættet. Det må ikke glemmes. Denne vandtætte skærm kan både fungere som køkkenur, køkkenvægt og vise kalorie-angivelser sendt fra mobilens app.

Selve skærebrættet har også magnetiske områder. De kan fungere som knivholdere, når brættet ikke er i anvendelse..

Selve app’en går videre end at veje og tælle kalorier. Den kan også linke til opskrifter på internet, og så kan den undervise brugerne i, hvad de råvarer indeholder, som man gerne vil tilberede.

App’en kan således udregne kalorier, vitaminer, proteiner osv. i de madvarer, man lader måle på skærebrættet.

Eller omvendt – man kan præsentere app’en for en opskrift, man gerne vil bruge – og et par sekunder efter har man den opdelt i alt sit indhold af gode og mindre gode ting.

Jeg kan godt forestille mig, at 4T7 Smart Cutting Board hurtigt kan blive køkkenets centrale hjælpecentral, fordi det kan udføre så mange opgaver og sætte dem i en praktisk rækkefølge.

Den smarte 7-i-1 nyhed kører med Bluetooth og/eller Wi-Fi. For at undgå elledninger på køkkenbordet kører hele herligheden på fire AAA-batterier.

Fabrikanten bag skærebrættet – Youpinlab Zone – forsøger i øjeblikket med stor succes at skaffe penge til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et komplet sæt med 42 procent rabat i forhold til den senere butikspris. Introprisen er lige nu 777 danske kroner….’

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Data-forbrydelser boomer