Google går igen i glas

Den lader hurtigt op

(Foto: WeChat)

Det er ingen hemmelighed, at OnePlus har planer om at blive en rigtig stor spiller i mellem- og lavprisklasserne.

De områder af markedet, der I Danmark domineres af navne som Samsung, Motorola og Nokia – og som OnePlus allerede har gjort et indhug i med sine Nord og Nord CE telefoner.

På torsdag i næste uge lander næst generation OnePlusser til lave priser. Det er de nye OnePlus Nord 2T 5G og Nord CE2 Lite 5G mobiler samt de trådløse øretelefoner OnePlus  Nord Buds.

Nord 2T bliver en lettere op-pumpet udgave af sidste års model, hvor de vigtigste nyheder er en stærkeste Dimensity 1300 processor fra MediaTek og et batteri med et ekstremt høj ladehastighed.

Denne reklame fra det kinesiske internet afslører mange detaljer om den kommende Nord 2T telefon. (Foto: WeChat)

OnePlussen bliver markedets første smartphone med MediaTeks helt nye ”motor”, der har otte kerner og 5G. Den skal være MediaTeks nye udspil i den gode mellemklasse, og den ventes lagt i mange af de smartphones, vi vil se fra Kina i de næste måneder.

Skærmen på Nord 2T er en AMOLED type på 6,43 tommer, Full HD+ grafik og en 90 Hz opdatering. Bortset fra, at OLED skærme ikke er så udbredte i disse prisklasser, ligner disse specifikationer meget andet på markedet.

Det gør batteriet på 4.500 mAh bare ikke, for det kan lades op med hurtige 80 watt. Det vil sikre, at man fylde sin OnePlus op til et helt døgns drift på kun 15 minutter.

Kameraerne på OnePlus Nord 2T 5G får en 50 megapixel Sony med optisk billed-stabilisering (OIS). Det suppleres af en supervidvinkel på 8 MP og en monokrom linse på 2 MP. Selfie-skyderen bliver på 32 MP.

OnePlus er selvfølgelig ikke meget for at afsløre den danske pris en uge, før den nye telefon får officiel premiere. Mine kilder i Kina taler dog om knap 400 dollars, hvilket vil sige omkring 3.000 kroner i Danmark. Det lyder ikke tosset, men heller ikke udpræget billigt.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G kan blive blandt de billigste 5G telefoner på markedet. (Foto: OnePlus / WeChat)

OnePlus i den billige ende
Den anden telefon nyhed fra OnePlus har været på markedet i Kina og Indien i 14 dage. Derfor er detaljerne flere på lavpris modellen OnePlus Nord CE 2 Lite 5G.

Allerede navnet afslører, at vi står med en moderne 5G mobil til små penge. Ude i Asien koster Ce Lite 2 mellem 260 og 285 dollars, hvilket direkte oversat ville være omkring 2.000 danske kroner.

Holder den pris-prognose vil den nye OnePlus blive en af de absolut billigste 5G mobiler på det danske marked. På torsdag vil vi kende den endelige pris.

Modsat storebror Nord 2T må CE 2’eren nøjes med et billigere LCD display, der dog bestemt hverken er mindre eller sløvere. Skærmen måler 6,58 tommer og har en meget hurtig opdatering på 120 Hz.

Det gør den I teorien rigtig god til avancerede computerspil. Spørgsmålet er blot, om den indbyggede Qualcomm Snapdragon 695 processor kan trække dem. Den er en udmærket mellemklasse motor, men ikke just en hurtigløber.

De nye Nord Buds skal give god og hurtig lyd til lav pris. (Foto: OnePlus / WeChat)

Fint, at OnePlus også bringer en ret hurtig oplader i sin lavpris-nyhed. Med 5.000 mAh er batteriet i Nord CE 2 Lite 5G sågar større end storebrors, men ikke helt så hurtigt opladende – 33 watt.

Nord CE 2 Lite 5G kommer med tre kameraer på ryggen, hvor hovedlinsen har en 64 megapixel sensor og to 2 MP objektiver som assistenter. Selfie-skyderen er på 16 MP.

Endelig introducerer OnePlus på torsdag sit første lydprodukt i den prisbillige Nord familie. De nye Buds kommer uden aktiv støjreduktion (ANC), men skal kunne køre i op til syv timer på en opladning.

Husker man at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug, skal de kunne klare sig i 30 timer uden at kalde på en stikkontakt.

Endelig skal OnePlus Nord Buds komme med Dolby Atmos, den seneste nye Bluetooth 5.2 og reagere meget hurtigt på kun 94 ms. Det er en værdi, som gamer-fans godt kan lide at høre.

OnePlus og forvirringen
Som tidligere nævnt i disse spalter har OnePlus helt skiftet strategi, efter at det kinesiske mærke blev opkøbt af sit søsterselskab OPPO sidste år.

Fra at være et mobilmærke med kun en enkelt model, der blev opdateret to gange om året, skal OnePlus nu tilbyde et komplet program i alle prisklasser.

Nogle af de nye telefoner har OnePlus end ikke udviklet selv. De er OPPO eller Realme modeller, som der bare er sat et OnePlus logo på og installeret OnePlus’ egen OxygenOS overbygning til Android.

Den nemmeste måde at se, om en ny model nu er en ”ægte” OnePlus, er at tjekke på telefonens højre side: Hvis den har OnePlus’ karakteristiske ”activity glider”, hvor man skifter mellem ringetone og vibrering, er det en rigtig 1-plusser.

Den nye strategi gør det dog også svært at overskue, hvilke nye OnePlus telefoner der kommet til Danmark. I dag er der så mange forskellige modeller, at nogle aldrig kommer hertil. Det var utænkeligt i gamle dage.

OnePlus ellers med spænding imødesete lillebror til toptelefonen 10 Pro sælges foreløbigt kun i USA, Indien og Kina. Dér kaldes enten OnePlus 10 Ace eller 10R.

Efter sigende skal OnePlus også fortsat pusle med en absolut super-model. Den skal hedde 10 Ultra og kaste sig direkte ud i kampen mod Samsung Galaxy S22 Ultra eller Apple iPhone 13 Pro Max – både hvad angår pris og ydelse.

OnePlus 10 Ultra bliver sandsynligvis den første mobil på markedet med Qualcomms helt dugfriske ”+” udgave af Snapdragon 8 Gen 1 processoren. Ultra bliver sikkert også den første OnePlus med en periskop-linse til teleobjektivet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google går igen i glas