Farvel til Apple iPod

Lille drone, store muligheder

(Foto: DJI)

Verdens største fabrikant af droner – kinesiske DJI – har hidtil kørt med mindst to store produkt-familier: Den billige kunne stort set bare bruges til leg. Til gengæld var der et stort spring i pris op til den professionelle kategori, som f.eks. fotografer kunne få glæde af.

Med den helt nye Mini 3 Pro bygger DJI omsider bro mellem de to familier, så man nu har en avanceret drone med nyt design, forbedret kamera på 4K og 60 billeder i sekundet. Desuden er dronen så lille, at den helt uden problemer kan bruges inden i byer med smalle gader og gyder.

DJI nyheden vejer under 250 gram – 249 for at være præcis. Den kan foldes sammen, så den kun fylder 145 gange 90 gange 62 mm.

Den lille drone vejer under 250 gram. (Foto: DJI)

Endelig er den udviklet, så den nemt kan godkendes af de forskellige landes myndigheder. Ikke uvigtigt, når man er ude og investere mindst 7.000 kroner i en ny drone.

DJI har kigget lidt over skuldrene hos de ”store” flydesignere og har bl.a. gjort rotorer og rotor-arme mere strømlinede og aerodynamiske. Det gavner flyve-egenskaberne og strømforbruget.

De dobbelte kamera-sensorer er samtidig flyttet frem på fronten og kugle-kardan-leddet forbedret, så dronen kan sidde i flere positioner end tidligere på et stativ.

(Foto: DJI)

Nyheden er også den første drone i DJI mini-familien, som har indbygget optisk kollisions-sikring. Der sidder sensorer til formålet både foran, under og bag enheden, der gør det muligt for piloten at lægge en kurs uden om forhindringer, mens dronen befinder sig i luften.

Kamera-systemet ombord er blevet opgraderet til en CMOS sensor på 1,33 tommer og 48 megapixel opløsning. Den har en ny ISO teknologi, som giver bedre billeder under dårlige lysforhold. Det dynamiske billed-område er øget og blænden merer lysstærk med f/1,7 blænde.

Mini 3 Pro ejere kan se frem til at optage video i op til 4K UHD kvalitet med 3.840 gange 2.160 punkter og 60 skærme i sekundet. Det er fuldt professionelle specifikationer, der også bekræftes af, at man kan optage i enten nem app-styret metode eller som D-Cinelike til senere efter-redigering.

Kameraet har to gange digital zoom i 4K, 3x i 2,7K eller 4x i Full HD opløsning. Indspilninger med HDR i 4K er mulig med 30 billeder i sekundet (fps) og slow motion i Full HD med 120 fps.

Sammen med den nye mini-drone følger en nydesignet controller. Den har integreret touch skærm på 5,5 tommer og benytter DJI’s velkendte Fly app. Piloten behøver derfor ikke montere en smartphone for at kunne se verden med dronens øjne.

Endelig flyver DJI Mini 3 Pro i op til 34 minutter på en opladning af standard batteriet. Er det ikke nok, kan man købe et større batteri, der giver 47 minutter i luften.

DJI Mini 3 Pro koster mellem 6.499 og 7.799 kroner – afhængig hvilken trådløs frekvens man følger. Dronen skal være i butikkerne fra den 17. maj….

(Foto: DJI)

(Foto: DJI)

(Foto: DJI)

(Foto: DJI)

(Foto: DJI)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til Apple iPod