Hjemme-pc med det hele

Android-ejere er bedre bilister

(Foto: Marlon Lara / Unsplash)

Gennem årene har jeg set ganske mange analyser af, om iPhone eller Android erden bedste mobiltelefon, om iPhone brugere er klogere end dem fra Android, eller at iPhone ejere udskifter deres telefon oftere end vennerne hos Android.

Eller hvad med den kinesiske undersøgelse fra sidste efterår, der hævdede, at Android ejere var bedre elskere end dem, der havde et elektronisk æble i hånden.

Jeg skal ikke her kaste mig ud i lange spekulationer, om hvorvidt den ene eller den anden påstand korrekt.

Mange af disse analyser er helt åbenlyst lavet for at kaste benzin på den evige rivalitet mellem de to dominerende mobiltelefon platforme. Lidt i stil med den opvarmning, der foregår online arvefjende opgørene i fodbold mellem FCK og Brøndby.

Den seneste nye undersøgelse af slagsen er dumpet ind i min indboks her i weekenden. Den har tjekket, om mobil-ejere med iPhone eller Android er de bedste bilister.

På alle områder kører brugere af Android telefoner bedre bil end dem med iPhone. (Infografik: Jerry)

Se – det er måske ikke så dumt at analysere. Både Apple og Google er nemlig dybt involveret i moderne biler med henholdsvis CarPlay og Android Auto systemerne.

Analysen er foretaget af den amerikanske forsikrings-sammenligner Jerry, der har hentet kørsels-data fra 20.000 bilister, der sad over 13 millioner kilometer ved rattet over en periode på 14 dage.

Lad mig bare forudskikke resultatet: Android-bilisterne kørte bedre på alle punkter end dem med iPhone.

Undervejs blev bilisterne bedømt på både områder som acceleration, hastighed, bremse-evne, vendinger i trafikken og svaghed med at lade sig irritere i trafikken.

Deltagernes resultater blev derefter grupperet ud fra smartphone styresystem og forskellige demografiske karakteristika som køn, alder osv. Til sidst fik hver enkelt tilkendt en overordnet score – en slags karakterbog til køreprøven.

I alle aldersgrupper er Android-ejerne – de pinke søjler – de bedste bilister. (Infografik: Jerry)

 

Et af de områder, hvor forskellen var størst, var i kategorien ”Distraction”. Den afslører, at iPhone brugere er meget mere tilbøjelige end andre til at tage telefonen, mens de kører. Også, selvom de ikke har en håndfri Bluetooth forbindelse.

Lidt interessant er det også, at personens alder og sociale status ikke påvirker resultaterne. De ændrer ikke afstandene mellem Android og iPhone:

Resultatet er, at Android brugere med en lav uddannelse kører bedre end iPhone ejere, der har en doktorgrad. Sidstnævnte ser til gengæld ud til at køre meget forsigtigt.

Jerry tilføjer desuden, at Android brugere er ”mere åbne, ærlige og beskedne. Desuden er de mindre interesserede i luksus og social standard end iPhone ejere.” Well.

Her til sidst nogle flere “aha”  opdagelser fra Jerrys sammenligning af bilister med Android eller iPhone:

  • Android-brugere henter højere karakter i alle målte kategorier – sikker kørsel, acceleration, retningsskift, afledning og bremsning.
  • Den største forskel finder man i kategorien ”distraktion” – altså afledning og forstyrrelse. Android brugere er bedre til at lade mobilen ligge, når den ringer, end iPhone-ejere.
  • Android brugere opnåede højere score uanset deres alder, køn, ægteskabelige status, uddannelse og kreditvurdering. I USA bruges disse data ellers ofte til at udregne bilforsikringers størrelse…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme-pc med det hele