Chromebook får stærk motor

Glem snart alt om passwords

(Foto: Dan Nelson / Unsplash)

Der findes allerede flere systemer til at åbne computere, it-systemer og mobiltelefoner uden brug af passwords. Ansigts-genkendelse for eksempel.

De nuværende systemer er bare ret klodsede og besværlige. Derfor har udviklere længe været på udkig efter en bedre løsning.

Allerbedst, hvis den kunne fungere på kryds og tværs af de forskellige platforme og ikke som i dag, hvor giganterne andre har hver deres egen løsning.

Nu kunne der imidlertid se ud til at være en døråbner på vej: Google, Microsoft og Apple er nemig blevet enige om alle at støtte den kodeord-frie adgangs-kontrol fra FIDO Alliance og World Wide Web konsortiet.

Målet er at skabe en ”end-to-end” metode for apps og websider – ikke kun for at tænde en pc, tablet eller smartphone.

Biometriske skanninger som f.eks. fingeraftryk eller ansigts-genkendelse vil være nødvendige, men de vil fungere overalt. Alternativt skal man skrive pinkoder i hvert enkelt trin af sin fremfærd.

Ifølge de tre it-giganter skal den nye fælles password-løse standard gøre livet meget vanskeligt for cyber-kriminelle og hackere, der forsøger at lokke brugernavne, kodeord osv. i deres angrebsforsøg.

Både Apple, Google og Microsoft har planer om at lægge de nye nul-password features frem på deres platforme i løbet af det kommende år. Derefter vil mange flere følge efter, når de tre store sådan går forrest.

Vi bliver dog nok nødt til at vente på opgraderinger til styresystemer som Android, iOS, Windows, Chrome og MacOS, før det hele kommer til at fungere….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chromebook får stærk motor