NemID forlænges til oktober

Laptop med utrolig skærm

(Foto: Razer)

(Opdateret) Efterhånden har vi vænnet os til, at der kører et konstant kapløb mellem mobiltelefoner om at have den hurtigste skærm.

Først var 60 Hz det almindelige – nemlig at displayet blev opdaget 60 gange i sekundet. Siden kom 90 og 120 Hz. I enkelte tilfælde kan man sågar finde gamer-mobiler med 144 Hz.

Den højere hastighed gavner, når telefonen skal vise video helt uden ryk mellem billederne eller skal bruges til spil med avanceret grafik.

De samme krav stilles til moderne laptops, der skal tiltale computer-spillere, e-sportsfolk og gamere. For dem er hastighed også alt.

Sådan kunne en opsætning se ud hjemme hos en seriøs gamer. (Foto: Razer)

Den nye creme-de-la-creme for hurtige skærme på en bærbar pc bliver nu sat af gamer-specialisten Razer. Det nye rekordmærke står ved 240 Hz på et OLED display i fornem 4K eller Quad HD grafik.

Bedre fås ikke på en laptop lige nu, og for ikke længe siden var denne kombination teknisk set umulig.

Ifølge Razer kan skærmen på 15,6 tommer vise 100 procent af DCI-P3 farveskalaen og gøre det med over 400 NIT i lysstyrke. Dertil kommer, at OLED skærme har suverænt flot gengivelse af sort og en nærmest uendelig kontrast.

Normalt kan gamere sagtens klare sig uden dette niveau af farve-gengivelse, fordi computerspil sjældent viser naturlige kulører,

(Foto: Razer / Amazon)

Til gengæld kan de næppe undvære noget langsommere end 240 Hz, når de først har prøvet den utrolige topfart i billedskift.

Naturligvis har den nye Razer laptop Blade 15 de seneste processorer og grafikchips fra Intel og Nvidia ombord. Det vil sige “op til” Intel Core i9-12900H og Nvidia RTX 3070 Ti.

Op til 32 GB af lynhurtig DDR5 RAM kan installeres, hvilket antyder, at Blade 15 også kunne være interessant for f.eks. filmfolk, animatorer og andre kreative, der i øjeblikket bruger Apple MacBook Pro.

På lagersiden fås Razer-laptoppen med 1 TB SSD disk, men den har et ekstra M.2 slot indendørs, som kan bruges til mindst at fordoble kapaciteten.

Desværre skal der lægges en stor pose penge, når den nye Razer Blade 15 kommer til salg i fjerde kvartal af i år. Regn med mindst 2.800 euro eller ca. 21.000 kroner. Den dyreste version ryger op i 3.500 dollars eller ca. 25.000 kroner.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NemID forlænges til oktober