Rul lyden ud som tapet

Tag selfies med en drone

(Foto: Snap)

(Opdateret) Har du også tit ærgret dig over, at du ikke har lange nok arme til at tage gode selfies med din mobiltelefon. Især, hvis der skal flere personer med på billedet eller mere af baggrunden?

Så bruger man da bare en selfie-stick. Rigtigt – og dog. De lange pinde skader nemlig mere, end de gavner:

Man risikerer at stikke andre i øjnene, når der er mange mennesker omkring en. Selfie-sticks er samtidig forbudt at bruge på mange museer og i butikker, fordi folk vælter ting ned, når de ikke har fuld kontrol over de strittende pinde.

 

 

(Foto: Snap)

Altså måtte der opfindes en ny selfie-hjælper, medmindre man ejer en af de nye smartphones, hvor selfie-skyderne på fronten er lige så avancerede som de fine kameraer på ryggen.

Det sociale medie Snap har før vist stor iderigdom og gør det nu igen. Pixy hedder nyheden, der er et flyvende selfie-kamera. En privat lille drone så at sige.

Snap Pixy er utrolig enkel at anvende. Dronen kræver ingen større opsætning. Bluetooth forbindelse med mobilen og en app er nok.

På drejeknappen i midten bestemmer man i hvilket mønster, dronen skal flyve omkring en og tage selfie-fotos og videoer. (Foto: Snap)

Man behøver ikke engang en fysisk kontrol-enhed til at styre det lille svævende kamera. Pixy kommer med fire flyve-mønstre, som man vælger på en drejeknap:

Dronen kan bevæge sig foran brugeren. Den kan kredse omkring, tage billeder ovenfra eller følge ejeren. Ikke meget, men garanteret hvad 99 procent har brug for, når der skal tages selfies.

Ombord sidder et 12 megapixel kamera, der kan tage op til 1.000 farvefotos eller 100 små videoer, der lagres i et 16 GB lager ombord. Pixy vejer kun 101 gram og er noget mindre end andre kamera-droner, der har det med at være lidt tunge og store på grund af motorer og batteri.

Dronens kamera har en billedsensor på 12 megapixel.. (Foto: Snap)

Snap benytter sig af små udskiftelige (og gule) batteri-pakker, der giver op til otte små flyveture op hver 10 til 20 sekunder på en fuld opladning. Det er ikke vildt længe, så man skal nok planlægge sine kamerature for ikke at løbe tør.

Når batteriet til de fire rotorer er ved at løbe tør, eller ejeren giver ordre til det, returnerer Pixy lige så sødt til ejerens åbne hånd eller selvfølgelig til et bord at lande på.

Efter flyveturen og de forhåbentligt gode selfies kan Pixy automatisk sende pletskuddene til internet via mobiltelefonen og lægge dem i Snapchats Memories.

Sidder billederne ikke lige i øjet, kan man bruge Snapchat app’en på mobilen til at lægge forskønnende filtre og effekter ind, før de slippes løs i der sociale medie. Man kan sågar lægge lyd og stemme-kommentarer ind i de små video-selfies.

Den lille drone fungerer både med Apple og Google. Med andre ord kan Pixy bruges med iPhone 7 og iOS 14 eller nyere samt med Android 8 og opefter. Den er et oplagt supplement til Snapchat Spectacles, der var verdens første briller til sociale medier.

Spectacles indeholder kameraer og mikrofoner i brillestellet, så man kan optage små videoer eller tage fotos, mens man f.eks. går rundt til en reception, på en udstilling eller oser i en butik og lige vil sende et indtryk ud til vennerne på Snapchat.

Spectacles brillerne er blevet forbedret flere gange, og bl.a. Facebook har kopieret deres idé. Mærkelig nok har Snap aldrig gjort noget for at sælge dem bredt ude i verden – kun i en række udvalgte lande.

Det samme ser ud til at ske med den nye Pixy drone. I første omgang er det nemlig kun i USA og Frankrig, hvor man kan købe dronen fra 230  dollars eller ca. 1.650 kroner. Tilsyneladende producerer Snap tilmed kun Pixy i et begrænset oplag.

Ifølge de seneste opgørelser har Snapchat 332 millioner daglige brugere – en fremgang på 13 millioner fra fjerde kvartal sidste år.

Efter brug lander Pixy på ejerens håndflade. (Foto: Snap)

 

Snapchat store styrke er, at hele 250 millioner af dem bruger det sociale medies Augmented Reality (AR) features hver eneste dag.

En kvart millioner særligt aktive har bygget over 2,5 millioner Lenses – filtre – med det sociale medies Lens Studio software.

Det er et langt større AR publikum end hos f.eks. Meta gruppen med Facebook og Instagram, som har mange gange flere brugere end Snapchat….

Snapchat er kendt for at være længst fremme i skoene blandt de sociale medier, når det gælder nye trends hos det unge publikum. De revolutionerende Spectacles briller med indbygget videokamera er et godt eksempel. (Foto: Kenni Eliason / Unsplash)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rul lyden ud som tapet