Bøger på papir vinder stærkt frem

Hold lyden i din hule hånd

(Foto: Teenage Engineering)

De kreative hoveder fra svenske Teenage Engineering har ofte vakt opsigt med deres farverige lydsystemer, der er enkle at betjene og festlige at se på.

Mest kendt er Teenage Engineering formentlig for sit samarbejde med IKEA, hvor man kunne købe sjove højttalere, mixere, lysshows, forstærkere osv til et moderne party-lokale i hjemmet eller i haven.

Hoved-aktiviteten hos svenskerne har dog hele tiden været at skabe semi- eller hel-professionelle værktøjer til musikere, diskjockeys og lydfolk.

Det gælder også for den smarte nye mini-mixer, hvor man virkeligt kan tale om at have lyden i sin hule hånd.

Finish og materialer er i fornem kvalitet. (Foto: Teenage Engineering)

 

Den nye Teenage Engineering TX-6 er på samme tid en lillebitte mixer med seks stereo-kanaler, der også rummer lyd-effekter, beats, rytme, sequerncer og kan fungere som et USB audio-interface.

Hele herligheden fylder kun 90 gange 62 gange 15 mm. Klikker man en audio adapter på, øges længden til 102 mm, mens encoderne løfter højden til 23 mm. Stadig meget handy.

Mixeren kommer i nydeligt CNC-fremstillet aluminium. De seks stereo-kanaler, som mange sikkert vil bruge til 12 mono, styres fra små dreje- og skydeknapper. Pladsen er begrænset, men knappernes finish er flot og professionel. Ikke noget med billigt plastik her.

Det samme gælder knapper til en tre-kanals equalizer, diverse filtre, en justerbar kompressor og otte digitale effekter inklusive rumklang, Chorus og Delay.

 

TX-5 brugeren har ligeledes rådighed over en indbygget lydgenerator med fire oscillator bølge-former og fire synthesizer trommer til at generere rytme, groove osv til ens musik..

Alt, hvad man foretager sig med sin lyd, kan så overvåges på en monokrom OLED-skærm med 48 gange 64 punkter. Ikke vildt detaljeret, men man lærer nok hurtigt at bruge de forhåndværende muligheder. Desuden står det uundværlige VU-meter klokkeklart.

Indstillings-mulighederne er mange, og de dygtige kan programmere hver enkelt af indgangene individuelt.

Det samme gælder mulighederne for cross-fading, som man kan udnytte, når Teenage Engineerings TX-6 bruges som discjockey mixer – for det kan den nemlig også.

Det samme gælder som professionel lydcentral for folk, der indtaler deres egne podcasts eller online videoer.

Der er imponerende mange ind- og udgange i den lille mixer. (Foto: Teenage Engineering)

Den svenske dværg kan det hele – inklusive naturligvis at indspille levende musik fra et helt band på én gang. I den forbindelse er det måske interessant, at mixeren også indeholder en digital instrument-stemmer.

Som nævnt har mixeren seks stereo-indgange, der munder ud i tre stereo-udgange. Alle kan få glæde af en fire-kanals Burr-Brown analog-til-digital konverter i professionel kvalitet, en Cirrus Logic Digital Sound Processor (DSP) og en digital stereo-forstærker af samme fabrikat.

Endelig kan Teenage Engineering TX-6 fungere som et 32-bit 48 kHz audio-interface med MIDI og Bluetooth LE til trådløs fjernbetjening af MIDI enheder. Der er tillige MFi kompatibilitet med Apple iOS, og mixeren arbejder problemfrit med mikrofoner og hovedtelefoner.

Teenage Engineering har sågar fundet plads til et opladeligt batteri, der giver op til otte timer på en opfyldning.

Dette lille lydvidunder er desværre ikke helt billigt: Teenage Engineering tager 1.200 dollars eller ca. 8.500 kroner for TX-6 mixeren….

TX-6 mixeren kan også bruges som et 32 bit 48 kHz audio interface med USB-stik. (Foto: Teenage Engineering)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøger på papir vinder stærkt frem