Mobilen har en pen med

Skal du ikke have en klog dør?

(Foto: Imilab)

Hvis I synes, at Samsung, Apple, Huawei eller LG er alsidige elektronik-fabrikanter, skulle I bare kigge på Xiaomi. Så skal barstens se løjer.

Verdens tredje-største smartphone fabrikant, der selvfølgelig er kinesisk, producerer såmænd også tv, riskogere, fitness-ure, robot-støvsugere, kufferter, el-løbehjul, laptops, højttalere og snart egne elbiler.

Midt i det enorme udvalg udvikler Xiaomi ganske meget til det kloge hjem med kameraer, Wi-Fi udstyr, termostater, alarmer, og klima-anlæg som nogle eksempler. Det nyeste er en klog hoveddør til tingenes internet.

Døren har den fordel, at den kan kombinere flere af de teknologier, som Xiaomi allerede sælger – displays, digitale dørlåse, alarm og Wi-Fi. Så hvorfor ikke kombinere det hele i én stor ting, som de fleste godt kan se nytten i. Også de mindre teknokratiske iblandt os.

(Foto: Imilab)

Egentlig er den nye Xiaobai Blade Star Smart Door ikke udviklet af Xiaomi selv, men af det meget mindre Imilab Global fra Kina.

Imilab har imidlertid søgt om finansiering af projektet via Xiaomis Crowd Funding platform Youpin. Den svarer til den vestlige verdens Kickstarter eller Indigogo portaler, der hjælper små opfindere i gang med at skaffe kapital og finde deres første kunder.

Skulle Xiaobai Blade Star døren blive en mega succes i Kina, er der så gode chancer for, at Xiaomi vil hjælpe med markedsføringen ude i verden – sikkert med Xiaomis logo på. Giganten har nemlig et netværk af egne Mistore webbutikker inklusive i Danmark.

Den tid den sorg. Lad os først tjekke, hvad der er særligt ved denne Imilab dør, som også kunne gøre det interessant på det danske marked.

(Foto: Imilab)

 

Først og fremmest er døren sin egen computer. Den indeholder nemlig en MediaTek Kompanio 500 processor med otte kerner og egen kunstige intelligens (AI). Normalt ser man denne chip i bærbare Chromebook laptops, mens den kan altså også et og andet i en hoveddør.

Processoren styrer både små farveskærme på hver side af døren og en avanceret låsesystem med biometrisk genkendelse af personer, der skal have lov til at komme ind og ud.

Biometrien sidder først og fremmest i en tre-dimensionel ansigts-genkendelse. Den fungerer med person mellem 1,2 og to meters højde, der står i en afstand fra 0,3 til en meter fra døren.

Ansigts-godkendelsen foregår på bare 0,3 sekunder, og hvad der er endnu bedre – Xiobai døren kan huske op til 255 ansigter.

Touch-skærmen på indersiden af døren er på størrelse med en tablet -10,1 tommer. Personen på ydersiden må nøjes med et display på 5 tommer.

Måske knap så relevant til et privat hjem, medmindre man har en stor bekendtskabs- og vennekreds. Mere interessant til gengæld for virksomheder, der gerne vil have  kontrol med, hvem der går ind og ud ad dørene.

Den smarte dør er naturligvis også udstyret med fingeraftryks-skanner og pinkode-tastatur, ligesom den via indbyggede mikrofoner og højttalere kan lade folk indenfor og udenfor kommunikere med hinanden.

Das ganze Molevitten holdes i gang af et 12 volt batteri, som også fungerer, når der er strømnedbrud i resten af huset.

Til gengæld bliver vedkommende optaget af et 3D kamera i Full HD kvalitet og en 150 graders super-vidvinkel linse med tilhørende fotolampe, så systemet også virker i buldermørke om natten.

Ligesom en moderne smartphone har den utrolige hoveddør også Wi-Fi, Bluetooth, NFC, backup og apps, som man kan skræddersy til sine specielle adgangsforhold – inklusive statistikker over personer og døgn-overvågning.

Selve låsen er fremstillet af aluminium, mens selve døren er lydisoleret og stålforstærket i klasse med en banks. Den skal være umulig at bore op, men om den også er skudsikker, melder historien ikke noget om.

Til gengæld kan jeg til sidst fortælle lidt om prisen:

På Xiaomis Youpin opfinder-platform kan man forudbestille Imilab Xiaobai Blade Star Smart Door til en favørpris på 7.999 kinesiske yuan frem til den 12. maj. Det svarer til knap 9.000 danske kroner. Efter den dato vil prisen stige til 13.000 yuan eller ca. 14.500 kroner…

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilen har en pen med