Bolt el-løbehjul bliver smartere

Kan du forklare, hvad 5G er?

(Foto: Teleselskabet 3)

Mange af os synes ellers, at alle snakker om 5G, når talen falder på smartphones. Når en bekendt eller kollega hiver en ny mobil op ad lommen, er første spørgsmål, om den kører 5G.

Virkeligheden er imidlertid en helt anden, hvis man skal tro resultaterne fra en ny undersøgelse, som teleselskabet 3 har gennemført:

Ifølge den siger næsten 70 procent af danskerne, at de aldrig har hørt om 5G mobiltelefoni eller kun kender meget lidt til den.

I betragtning af, at alle danskere mindst har én smartphone – mange gamle modeller ligger i skuffen – er deres kendskab til mobilteknologi foruroligende lav:

20 procent af danskerne kan således ikke forklare, hvad forskellen på 3G, 4G og 5G er, mens 10 procent svarer, at det er svært at se, hvilke fordele 5G teknologien skaber.

De danske teleselskaber har travlt med at opgradere eksistertende 4G master og rejse helt nye master til 5G. (Foto: Teleselskabet 3)

Med andre ord må teleselskaber, telefon-fabrikanter, mobil-forhandlere og danske medier have været dårlige til at orientere om nutid og fremtid med 5G.

Danskernes dataforbrug stiger ellers med 40-50 procent om året, hvilketr ikke mindst vores store forkærlighed for at streame musik og video fra f.eks. Spotify, YouTube, Netflix og Facebook.

Det voksende dataforbrug kræver bedre og ”bredere” motorveje at flytte de mange gigabytes frem og tilbage på.

5G er tidens hurtigste motorvej til formålet. Selvom 95 procent af danskerne formentlig vil kunne klare sig fint med den snart forældede 4G teknologi, vil de fleste jo gerne have det seneste nye.

Det varer da heller ikke særligt længe, inden 5G bliver nødvendig. Ellers kan de mange nye opgaver med selvkørende biler, intelligente hjem, fjernstyrede fabrikker, tingenes internet og lynhurtigt streaming ud til alle danskere ikke gennemføres.

Det må være på tide, at danskerne lærer 5G at kende. I tele-industrien taler man allerede om næste generation – 6G – som skal dukke op om nogle år. (Foto: GizChina / Weibo)

”Det er bemærkelsesværdigt, at så få danskere kender til 5G. Vi står midt i en digital revolution, hvor vigtige dele af vores fremtid vil være dybt afhængige af den nye teknologi. Derfor er det helt afgørende, at den digitale infrastruktur i Danmark følger med,” forklarer Kim Christensen. Han er netværksdirektør hos teleselskabet 3.

Alle teleselskaber inklusive 3 har travlt med at rulle 5G ud i det danske land, opgradere eksisterende 4G master og rejse helt nye, der kan klare 5G kravene.

Det ser da også ud, som om danskerne for længst har taget de nye muligheder til sig. De tænker nok bare ikke på, om de får den leveret af 4G eller 5G. Bare de får dem:

Næsten 70 procent af danskerne streamer f.eks. på deres smartphones, mens de pendler frem og til arbejde eller skole.

36 procent streamer mindst én gang om måneden eller oftere musik og film på deres mobil, mens de befinder sig på arbejdspladsen eller i skolen.

Kim Christensen forklarer, at den nye 5G teknologi sikrer, at man kan få et mobilt internet med hastigheder op til 1.000 Mbit i sekundet under gode forhold. Det er samme hastighed, som vi kan opnå i danske hjem med de hurtigste internet-kabler i jorden….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bolt el-løbehjul bliver smartere