Hørebøffer til det hele

Dells laptops bliver grønnere

(Foto: Dell)

Alle pc-fabrikanter har travlt med at markere sig på den bæredygtige bølge. Det nytter jo ikke noget, hvis forbrugerne spiser økologisk og hele tiden tænker i klima, når de sidder og skriver på en laptop, der er fremstillet af CO₂ forurenende materialer.

Apple er måske nok nået længst, for firmaets MacBooks fremstilles langt hen af vejen af genbrugs-aluminium, mens der nu også fås et antal iPhone SE telefoner pakket ind i helt CO₂ frit fremstillet alu.

Andre elektronik-fabrikanter nøjes med at pakke alle deres varer ind i emballage af genbrugs-pap, mens HP bruger beskedne mængder plastik fra havsens bund til at pakke omkring de små højttalere i sine laptops.

Verdens tredje-største pc-fabrikant Dell vil naturligvis også være med på det klima-rigtige. Dells nye Latitude 5000 serie er således mærkets hidtil grønneste laptops.

Latitude 5000 familien indeholder således flere af de bæredygtige elementer, som Dell  for nylig præsenterede i sin opsigtsvækkende Concept Luna prototype. Den er banebrydende i både design og anvendelsen af materialer, som reducerer ressource-forbrug og øger en cirkulær økonomi med genbrug.

Låget på Dells nye Latitude 5000 laptops er for en stor del fremstillet af genbrugs-materialer. (Foto: Dell)

 

Latitude 5000 er Dells bestsellere i laptops. Derfor har det været oplagt at investere ekstra meget i bæredygtighed netop her. Med millioner af laptops ude hos kunderne giver Latitude den største grønne effekt.

Lågene på de nye Dell bærbare er således fremstillet af 71 procent genbrugs materialer. Det er f.eks. 21 procent bio-plastik fra affald i papir-industrien, 20 procent kulfiber fra genbrug og 30 procent fra genbrugs-plastik.

Låget er laptoppens næst-tungeste enkeltdel. Ved at fokusere på den kan Dell reducere hele computerens ”fod-aftryk” i forhold til CO₂, vand og energi-forbrug.

Latitude 5000 laptoppens chassis indeholder også genbrugs-materialer fra kulfiber (20 procent), mens 39 procent af pc’ens fødder indeholder bio-baseret gummi, der er fremstillet af ricinus-bønnen.

Den kender nogle måske fra amerikansk olie til fremme af mave-funktionen. Hos Dell bruges den til af afløse materialer, som indeholder fossil olie.

Selvfølgelig benytter Dell affalds-plastik, der er hentet op fra verdenshavene i skikkelse af kasserede vandflasker, bæreposer osv. I Lattitudes bruges denne genbrugs-plastik i pc’ernes blæsere – 28 procent.

Endelig kommer de nye Dell laptops pakket ind i emballage fra 100 procent genbrugs-pap. Efter udpakning kan emballagen sendes videre til nok en omgang genbrug.

De nye laptops er blot ét af mange steder, hvor Dell udnytter affalds-plastik fra verdenshavene. Dell gjorde det første gang i 2017 og har siden brugt 113 tons af materialet internt i virksomheden til f.eks. 5,1 millioner pakke-bakker og dæksler.

De nye Dell Latitude 5000 laptops kommer på det danske marked i løbet af april. De endelige slutpriser er ikke offentliggjort endnu….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hørebøffer til det hele